Nový infotainment dostane i Škoda Superb, objednávat můžete už nyní

Nový infotainment dostane i Škoda Superb, objednávat můžete už nyní
  • Superb od modelového roku 2018 dostane nový infotainment
  • Jeho vzorem se stane aktuální model Škody Octavie
  • Vrcholná výbava s názvem Columbus je u Superbu za příplatek minimálně 30 100 Kč

Vlajková loď Škody Auto se jmenuje Superb. Světová premiéra se odehrála v březnu 2015 na ženevském autosalonu. I z dnešního pohledu jde o velmi povedený model, minimálně po designové stránce. Designu ani jízdním vlastnostem se dnes věnovat ale nebudeme.

Škoda Auto nedávno modernizovala svůj infotainment systém, který můžeme vidět například v modelu Octavia. Do modelu Superb se však dostane až od modelového roku 2018, přičemž jeho výroba začne příští týden. Ve vrcholném provedení Columbus dostanete 9,2palcový dotykový displej. Co všechno umí?

Samozřejmostí je navigace, Wi-Fi nebo dva sloty pro SD karty. Dále se můžete těšit z USB, podpory Apple CarPlay, Bluetooth, ovládání hlasem, bezdrátového nabíjení nebo konektivity LTE. K dispozici je také Škoda Connect, kde si můžete váš automobil spárovat s chytrým telefonem a mít přehled o jednotlivých funkcích i z vaší kapsy. A kolik vás bude takový infotainment stát?

Škoda Superb infotainmenty

Do výbavy Active si ho vůbec nepořídíte. Naopak ve výbavě Ambition, Style a Sportline vás vyjde na 40 100 Kč. Ve vrcholné výbavě Laurin & Klement vyjde o deset tisíc korun levněji. K vidění byl vrcholný infotainment na ženevském autosalonu ve Škodě Superb Combi.

Pořídit si nemusíte nutně Columbus, na výběr je také Amundsen a Bolero. Ty pracují na osmipalcovém displeji. Základní infotainment Swing se musí smrsknout na displej ještě o 1,5 palců menší.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze