Nový pražský carsharing re.volt nabízí cenu čtyři koruny za minutu

Nový pražský carsharing re.volt nabízí cenu čtyři koruny za minutu
  • Carsharing re.volt bude nabízet malé elektromobily s délkou 2,2 metrů
  • Servisní tým bude kontrolovat stav baterie a ihned je měnit, aby auta byla nabitá
  • Vše od zapůjčení, odemčení až po zamčení bude probíhat přes aplikaci

V Praze bude působit nová carsharingová společnost s elektrickými auty, která rozhodně nepřehlédnete. Malých elektrických vozítek zahalených do žlutého laku bude po Praze hned dvacet.

Rozměr auta je 2,2 metrů na délku, 1,3 metru na šířku a 1,6 metru na výšku. Jedná se tedy opravdu o malá vozítka, se kterými se bude dobře parkovat. Ve výbavě nechybí klimatizace či infotainment s dotykovým TFT displejem. Dojezd na jedno nabití je 120 kilometrů a maximální rychlost 80 km/h. Do auta se vejdou dvě osoby a pojme i nějaké to zavazadlo.

Carsharing se jmenuje re.volt a našel si trošku jinou cestou. Po Praze bude jezdit „servisní“ tým, který bude jednotlivé baterie u automobilů měnit. Nestane se vám tedy, že byste si půjčili auto, které nebude nabité.

Carsharing re.volt

Středobod všeho je samozřejmě aplikace. Přes ní si auto zarezervujete a můžete vesele cestovat. Jak je to s cenou? Za každou minutu využívání zaplatíte 4 koruny. Minimálně však 20 korun. Nic víc. V ceně je zahrnuto jak pojištění, tak i parkování. Parkovat můžete i na rezidentských zónách, tedy na modré a fialové zóně, prozatím však jen na Praze 1 a 2.

Neskládá se žádná vratná kauce, jediné co potřebujete je platný řidičský a občanský průkaz. Auto se odemyká přes aplikaci a následně startuje přes klíček, který je ve vozidle. Platba proběhne přes online platební brány, jakmile auto uzamknete. Stačí vyplnit údaje vaší kreditní karty a je hotovo.

Momentálně probíhá fáze testování, do které se můžete zapojit i vy. Aplikace a tedy i celá služba bude k dispozici za 34 dní. Samozřejmě nebudou opomenuti majitelé telefonů jak se systémem iOS, tak Android.

Zdroj: revolt.city

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze