Carsharing re.volt zavádí nové motorky, ceník i aplikaci

Carsharing re.volt zavádí nové motorky, ceník i aplikaci
  • Do flotily carsharingu re.volt dorazí 20 elektrických motorek Super Soco TS
  • Nová cena minutového provozu motorky činí 5 korun
  • Změnou prošla také aplikace, která má být nyní o poznání jednodušší

Jestli patříte mezi naše věrné čtenáře nebo se často pohybujete v Praze, tak jistě znáte vozítka carsharingu re.volt. Malá žlutočerná auta se po Praze neprohání ještě ani rok, ale jejich popularita roste, a tak bylo otázkou času, kdy dojde i na nějaké změny.

Re.volt Carsharing

Projekt sdílené dopravy pod značkou re.volt však už delší čas nepředstavují pouze elektroauta, ale také elektřinou poháněné motorky. „O sdílené motorky je velký zájem. Nejen proto, že urychlují průjezd Prahou v kolonách, ale i díky zážitku, který jízda na motorce přináší. Tím spíš, když parádně jede, ale navíc i skvěle vypadá,“ konstatuje CEO společnosti Ing. Pavel Kuchta. Stáj re.volt bude proto v těchto dnech obohacena o dalších 20 elektromotorek Super Soco TS. Maximální rychlost motorky činí 45 km/h a dojezd na jedno nabití je 80 kilometrů. Co je výhodou – k řízení vystačí řidičský průkaz skupiny B. Podmínkou je ovšem mj. i věk 21 let. Více se zájemci dozví v rámci pravidel poskytovatele služby.

Velmi pozitivní zprávou je také úprava ceny jízdného. Minuta provozu motorky nově vychází na 5 Kč. Cena přepravy auty zůstává stejná, tedy 6 Kč/min. V ceně je zahrnuta elektrická energie, parkování v rámci široké zóny re.volt i pojištění. Další novinkou je inovovaná aplikace, u níž proběhla řada designových i bezpečnostních změn zefektivňujících její používání. Aktuálně ji lze ovládat pouze jednou rukou, fotokopie dokladů uživatele zobrazuje jako miniatury a méně často vyžaduje zadávání hesla. Funkčnost aplikace se bude v horizontu času stále zlepšovat, první novinky jsou v plánu již na konci června.

Společnost re.volt nehodlá zastavovat. Už o prázdninách vozový park rozšíří o zcela nový typ dopravního prostředku – elektroskútry. Cílem startupu je poskytovat rezidentům i návštěvníkům Prahy pohodlné, spolehlivé, zábavné, ale hlavně dostupné dopravní řešení. Z tohoto důvodu nehodlá troškařit, a tak ulice Prahy rozsvítí desítky nových skútrů. Sdílená elektromobilita bude v podání re.voltu opět rozšířenější.

Super Soco TC – videorecenze

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze