Prototyp eMii můžete potkat na silnicích v Barceloně. SEAT testuje carsharing

Prototyp eMii můžete potkat na silnicích v Barceloně. SEAT testuje carsharing
  • K dispozici je 1 000 vozů SEAT eMii
  • Dojezd je 160 kilometrů na jedno nabití
  • K přístupu do auta stačí aplikace

I SEAT se chystá na příchod svého prvního elektromobilu. Bude jím SEAT eMii. Na prototyp jsme se v minulém roce podívali v Barceloně a nyní SEAT testuje 1 000 prototypů, které dostali zaměstnanci. V budoucnu budou sloužit pro carsharing.

SEAT odhaduje, že v roce 2025 bude více jak 36 milionů lidí aktivně využívat carsharing. SEAT tak nechce nechat nic náhodě. Všech 1 000 kusů dostali zaměstnanci SEAT Metropolis Lab.

Je to praktické a ideální pro město. Obvykle se účastním schůzí v Barceloně. Když se vrátím, může si vůz rezervovat další kolega,“ říká Sergi Vila, který je zodpovědný za operace a finance v SEAT Metropolis.

Celá flotila je k dispozici na jedno kliknutí. Auto si vyberte přes mobilní aplikaci, zarezervujete si ho na čas i na den a pak ho používáte. Po rezervování vám systém pošle přístupový klíč a vy si auto odemknete, aniž byste potřebovali mít klíč fyzicky.

SEAT eMii urazí na nabití 160 kilometrů. Ve chvíli, kdy se auto vrátí na parkoviště, je připojený k nabíječce. Plné dobití z klasické zásuvky zabere 8 hodin.

Zdroj: seat-mediacenter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze