Nová továrna Tesly v Německu? Obě strany o případné dohodě jednají

  • Tesla vede jednání s německou vládou o možnosti výstavby nové továrny na baterie
  • Elon Musk by velmi rád pro budování získal statní pomoc
  • Jednání potvrdil i ministr hospodářství Sigmar Gabriel

Americká automobilka Tesla se expanzí do Evropy až tolik nezabývá. Hlavním trhem je pro ní stále ten domácí a až poté přicházejí na řadu i některé evropské státy. To by ovšem nemuselo mít dlouhého trvání a například v Německu by se situace mohla již brzy výrazně zlepšit.

Podle dostupných informací totiž zástupci automobilky ze Silicon Valley jednají s německou vládou o možnosti výstavby továrny na baterie, které Tesla využívá ve svých vozech. To by jistě pomohlo automobilce i v celkovém postavení a prodejnosti svých vozů na německém trhu. Je otázkou, co vše by bylo součástí dohody.

Při debatě, která se konala v jedné z továren Mercedesu, řekl ministr hospodářství Sigmar Gabriel, že rozhovory s Teslou o případné továrně skutečně probíhají. Spekuluje se i o tom, že Elon Musk by velmi rád na případnou výstavbu továrny získal státní pomoc. A to je nejspíše důvod, který se německým automobilkám nelíbí.

Tesla továrna

Na druhou stranu, pro Německo by se mohlo jednat o zajímavou dohodu, která by vytvořila nespočet pracovních míst. A mít na svém území továrnu automobilky Tesla je do jisté míry i věc prestiže a nejspíše i různých výhod pro daný stát v oblasti elektromobilů.

TIP: Jak pracují roboti v továrně BMW?

Je pravděpodobné, že jednání s německou stranou nejsou jednoduchá. Německo je automobilová velmoc a BMW, Volkswagen či Audi nejspíše nebudou toužit po tom, aby vláda spolupracovala s americkou automobilkou. Například i BMW již má ve světě elektromobilů co nabídnout. S celkovým dojezdem se s Teslou zatím stále měřit nemůže, ale rozhodně není pochyb, že i zde v budoucnu půjde o tvrdý konkurenční boj.

Zdroje: greencarreports.com, electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze