Nová aplikace, nové prostory. Uber jde vstříc novým řidičům

Nová aplikace, nové prostory. Uber jde vstříc novým řidičům
  • Aplikace přináší spoustu nových prvků, které řidičům ušetří především čas
  • V Praze má Uber 400 tisíc uživatelů a 2 tisíce řidičů
  • Momentálně Uber funguje v Praze a Bratislavě
  • Expanze do Brna a jiných českých a slovenských měst není pro Uber priorita

Uber funguje v České republice už od roku 2014 a od té doby se z malé místnosti, kde v České republice sídlil, přesunul do moderních kanceláří, které však budou sloužit nejen vedení, ale i řidičům.

Balík změn jsme připravovali ve spolupráci s řidiči. Víme, co od nás potřebují, a tohle je první krok k tomu, aby jejich zkušenost s aplikací byla ještě lepší. Startující změny zároveň udrží Prahu v pohybu a služba bude díky nim ještě bezpečnější, flexibilnější a efektivnější. Právě schopnost využít lépe a účelněji čas, který řidiči tráví ve svých autech, dokáže podle našeho názoru vyřešit mnoho dopravních výzev, kterým Praha aktuálně čelí. Řidiči tak budou moci být v těch místech a v těch časech, kdy se lidé skutečně potřebují svézt,“ konstatuje Tomáš Peťovský, generální ředitel Uberu Česko a Slovensko.

Dnešním dnem se Uber přestěhoval do nových kanceláří a nejde jen o jedinou změnu. Velkých novinek se dočkala i aplikace, a to hned v několika směrech.

  • zlepšení organizace času
  • zjednodušená komunikace
  • vyšší bezpečnost
  • efektivita času
  • osobní servis

Zlepšení organizace času spočívá v tom, že máte v 16 hodin schůzku na Zličíně. Zákon schválnosti funguje, takže jste těsně před 16 hodinou nabrali zákazníka, který chce vyrazit směrem na Chodov. Po aktualizaci si můžete zadat adresu a čas, v kolik máte na místě být, a aplikace vám bude posílat zákazníky, kteří chtějí jet stejným směrem.

Nově je v aplikaci také chat. Řidič tak nemusí zákazníkovi telefonovat, ale může poslat zprávu. Aplikace umí řidiči poslaný text směrem od zákazníka přečíst v Českém jazyce. Zvládne i angličtinu, ale ta bude znít poněkud krkolomně. Mimochodem věděli jste, že Praha má největší (15procentní) podíl řidiček v celé Evropě?

Věděli jste, že Praha má
největší podíl řidiček v celé Evropě?

Vyšší bezpečnost spočívá v tom, že si můžete nasdílet polohu s někým z rodiny. Ten poté ví, kde se pohybujte a zda jste v bezpečí.

Nově si také za čekání zaplatíme. Jamile řidič přijede na místo, spustí se časomíra. Po uplynutí dvou minut si za každou minutu zaplatíme 3 koruny. Podobné je to i se stornováním. To je zdarma pouze do dvou minut od objednávky.

Teď se dostávám zpátky k novým prostorům. Jde také o kontaktní místo, kde budou nejen noví, ale také stávající řidiči školeni. K dispozici bude šest proškolených lidí, kteří budou všem řidičům k dispozici. Kompletní rozpis služeb najdete v tabulce.

Registrace nových řidičů Konzultace
Pondělí 17–19 hod. 10–12 hod., 13–15 hod.
Úterý 10–12 hod. 15–19 hod.
Středa 17–19 hod. 10–12 hod., 13–15 hod.
čtvrtek 10–12 hod. 15–19 hod.
Pátek 10–12 hod.

Zjišťovali jsme, zda se Uber plánuje vrátit i do Brna. V minulosti probíhal i soud, který dal za pravdu Uberu. Momentálně však Uber chce zkvalitňovat služby v Praze a v Bratislavě. Zda expanduje do dalších českých nebo slovenských měst není otázkou blízké budoucnosti.

Věděli jste, že…

  • …v Praze má Uber 400 tisíc uživatelů?
  • …v Praze má Uber 2 tisíce řidičů?
  • …nárůst jízd letos oproti minulému roku stoupl o 340 procent?

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze