Nissan potvrdil Leaf ve variantě crossover

Nissan potvrdil Leaf ve variantě crossover
Fotografie: Nissan
  • Dojezd by měl činit až 600 km
  • Všechna kola pohání elektromotory s výkonem 435 koní

Nissan slaví s elektrickým Leafem úspěchy. Nyní se rozhodl využít vlny SUV, která zvedá prodeje téměř všem automobilkám. Malou předzvěst jsme mohli spatřit v konceptu IMx, jeho sériová verze nyní byla oficiálně potvrzena šéfdesignérem automobilky. Mamoru Aoki pro časopis Autocar sdělil: „IMx není pouze koncepčním vozem, za pár let jej uvidíme v produkci.“

Nissan IMx Concept

Koncept je poháněn dvojící elektrických motorů s výkonem 435 koní a točivým momentem 700 Nm. I přes pohon všech kol můžeme počítat s dojezdem až 600 kilometrů na jedno nabití díky zlepšené hustotě baterií, o kapacitě jsme se zatím však nic nedozvěděli. Samozřejmě se u konceptu hodně mluvilo o autonomním řízení a konektivitě, sériová verze však pravděpodobně bude o něco chudší.

Důležitější je, že uvnitř bude ve srovnání se stejně velkým spalovacím autem mnohem víc místa. Velikostně nenáročné elektromotory a baterie v podlaze ušetří posádce hodně místa, navíc se počítá s posunutou palubní deskou k přednímu oknu, vyhřívání a klimatizace totiž bude pod přední kapotou. Zkušenosti z Nissanu Leaf by měly být zúročeny ve všech směrech, dočkáme se tedy pravděpodobně levnější, ale kvalitní obdoby Jaguaru I-PACE.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze