Nissan okupuje první příčku mezi globálními společnostmi za hospodaření s vodou

Nissan okupuje první příčku mezi globálními společnostmi za hospodaření s vodou
  • Nissan se stal jednou ze 74 společností, které se umístily na letošním seznamu těch nejlepších
  • Nissan má za cíl do roku 2050 snížit tzv. well-to-wheel emise CO2 u nových automobilů o 90 % oproti roku 2000
  • Carbon Disclosure Project je jednou z nejvýznamnějších neziskových organizací

Na znečištění planety rozhodně nemají vliv jen dopravní prostředky jako auta, letadla či lodě. Celkově by se každý z nás měl starat i o jiné zdroje, jako je třeba voda. Ve finále by každý měl začít u sebe a k celkové efektivitě by měly svojí troškou přispět i velké společnosti.

Dnes si pro změnu povíme něco o Nissanu, který získal hodnocení na úrovni Leadership ve výroční zprávě o klimatických změnách vydané rovněž organizací CDP.

Organizace CDP, dříve známá jako Carbon Disclosure Project, každým rokem hodnotí globální společnosti za jejich snahy v oblasti vodního hospodářství a omezování emisí CO2. Nissan se stal jednou ze 74 společností, které se umístily na letošním seznamu nejlepších. Celkem organizace CDP vyhodnocovala data od více než 2 tisíc společností.

Společnost Nissan pracuje na snižování spotřeby a hospodárném využívání vodních zdrojů ve všech svých provozech. Využívá technologie a prostředky na snížení spotřeby vody vyplývající z místní vodohospodářské situace v rámci každého závodu a rovněž se zapojuje do řízení vodního dodavatelského řetězce.

Nissan má za cíl do roku 2050 snížit tzv. well-to-wheel emise CO2 u nových automobilů o 90 % oproti roku 2000. Jedná se o opatření, které kromě jiných faktorů bere v úvahu i výrobu paliva či elektřiny pohánějící vozidla. Z výrobní linky společnosti sjíždí i nejprodávanější ekologické vozidlo na světě, Nissan Leaf. Nissan navíc spolupracuje s místními vládami a ostatními společnostmi na rozšíření infrastruktury nabíjecích stanic pro elektromobily.

Společnost Nissan bude i nadále pracovat na řešení environmentálních problémů a na snížení negativních dopadů na životní prostředí prostřednictvím svého hodnotového řetězce odvíjejícího se od akčního plánu Nissan Green Program.

CDP je jednou z nejvýznamnějších neziskových organizací. Založena byla v roce 2000 a sídlí ve Spojeném království. Její investoři dohromady disponují aktivy ve výši 100 000 miliard dolarů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze