Nissan Leaf začíná odhalovat první lístečky

2
Nissan Leaf začíná odhalovat první lístečky
  • Jako první nám automobilka představila světlomet
  • Vůz přijede v září a bude mít dostatek sil na to ujet 350 kilometrů na jedno nabití

Druhá generace Nissanu Leaf by se měla světu představit v září tohoto roku, již dnes ale automobilka začíná ukazovat první detaily. První na řadu přišel přední světlomet, který si můžete spojit se zakamuflovaným zbytkem vozu. Podobnou strategií šla také Škoda Karoq, která nám zpočátku také ukázala pouze světlomety a kousek interiéru. Vůbec bychom se na Nissan nezlobili, kdyby nám ukázal celý Leaf a řekl víc informací, než jen „Čeká nás něco úžasného. Nový #Nissan #LEAF již brzy.“

Automobilka také radí: „Buďte vždy o krok napřed #ElectrifytheWorld.“ To my jsme, a proto již víme, že Leaf bude mít 60kWh baterii, na kterou ujede reálně až 350 kilometrů (500 podle NEDC). S takovou kapacitou se může bez problému rovnat s elektrickou Amperou-e a pravděpodobně i s Teslou Modelem 3. Dnes je Nissan Leaf nejprodávanějším elektromobilem na světě, na silnicích jezdí více než 260 tisíc vozů, které najely přes 3 miliardy kilometrů. Uvidíme, jestli bude cenová politika nastavena tak, že na špičce zůstane.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Roman Matúš Labuš
Roman Matúš Labuš
Tak na toto sa dosť teším aj keď 350 kilometrov ešte furt nestačí na teslu tak je to značné zlepšenie, ešte a by na trh prišiel model 3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze