Niro už je i plug-in hybrid. Představilo se v Ženevě

Niro už je i plug-in hybrid. Představilo se v Ženevě
  • Baterie má kapacitu 8,9 kWh a urazit má více jak 55 kilometrů
  • Nabíjení probíhá skrz standard Mennekes
  • Do prodeje se dostane v průběhu třetího čtvrtletí

I automobilka Kia si na ženevský autosalon přichystala své odhalení. Donedávna byla Kia Niro k dispozici pouze jako hybrid, nyní přichází Kia Niro Plug-in Hybrid. Do prodeje vstoupí v průběhu třetího čtvrtletí. Pod kapotou bude stejně jako u hybridní varianty 1,6litrový motor GDI a lithium-iontový akumulátor o kapacitě 8,9 kWh. Hybridní model je vybavený baterií o kapacitě 1,56 kWh.

Kia Niro – Autosalon Ženeva 2017

Michael Cole, COO společnosti Kia Motors Europe, řekl: „Podle předpovědí by se koncem roku 2023 mělo prodávat více než 600 tisíc plug-in hybridů ročně, přičemž v příštích letech se očekává i rostoucí zájem zákazníků o crossovery. Pozorujeme jednoznačnou zákaznickou poptávku po vozidlech, která spojují praktickou použitelnost a cool image kompaktního crossoveru s ultra nízkými emisemi vyspělého plug-in pohonu. Niro Plug-in Hybrid bude jediným vozem na trhu, který tuto kombinaci nabídne.“

Spalovací motor je naladěný na 105 koní a 147 Nm. Systémový výkon je 141 koní a točivý moment 265 Nm. Z klidu na sto to plug-in hybrid zvládne za 10,8 sekundy, tedy o 0,8 sekundy rychleji než hybridní Niro. O přenos výkonu se stará šestistupňová dvouspojková převodovka. Plug-in hybridní Niro dostane také pomocníka pro jízdu setrvačností a systém prediktivního hospodaření s energiemi. Cílem obou systému je co nejvíce stlačit spotřebu paliva díky informování řidiče, kde jet setrvačností a kdy brzdit. A kolik plug-in hybridní Niro urazí na jedno nabití? Vývojáři elektromotoru chtějí dosáhnout dojezdu většího než 55 kilometrů, což by bylo s ohledem na konkurenci nadprůměrná hodnota. Jak tomu bude v reálnem provozu, si však budeme muset počkat až na náš test.

Středobodem infotainmentu bude sedmipalcový TFT displej. Dostupná bude podpora pro CarPlay i Android Auto. Díky Kia Connected Services máte mapové podklady TomTom aktualizované v reálném čase a přehled si můžete udělat i o počasí.

Pro evropské zákazníky se model vyrábí v závodě Kia v korejském Hwasungu. Plug-in hybridní Niro se prodává se sedmiletou zárukou s omezením do 150 tisíc kilometrů. Záruka se vztahuje i na bateriový modul.

Za zapůjčení vozu na ženevský autosalon děkujeme Škodě Auto, jejíž kompletní nabídku si můžete prohlédnout na www.skoda-auto.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze