Německému majiteli Tesly se nelíbil Autopilot. Soud ji nařídil odkoupit

1
Německému majiteli Tesly se nelíbil Autopilot. Soud ji nařídil odkoupit
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Podle Tesly je vše v pořádku a vůz nevykazuje žádnou závadu
  • Autopilot nebyl u Tesly Model 3 schopen rozpoznat ani semafory na křižovatce
  • Stížností na nefunkční Autopilot je stále více

Německý soud v Darmstadtu učinil celkem převratné rozhodnutí, když před pár dny nařídil Tesle odkoupit Model 3 od nespokojeného zákazníka. O případu informuje electrek.co a za vše pravděpodobně může velké zklamání z funkce Full Self-Driving. Ta mimo jiné obsahuje i Autopilota, který však podle majitele Tesly fungoval stylem, jako by vůz řídil opilý a dost nezkušený řidič. Není to přitom celosvětově první případ, kdy se majitel Tesly obrátil na soudy kvůli kompenzaci za nedodané služby.

Ve voze podle všeho dost dobře nefungovaly asistenční funkce jako automatické předjíždění pomalejších vozidel na dálnici, asistované řízení na vjezdech a výjezdech z dálnic a dokonce systém dost dobře nezaregistroval semafory a značky Stop. Tesla po přezkoumání dotyčného kusu uvedla, že vůz nemá žádnou závadu a trvá na tom, že požadované funkce budou dodány někdy v budoucnu prostřednictvím aktualizací softwaru. To je sice celkem logické vysvětlení, ale některým majitelům vozů Tesla to nestačí.

Automobilka se proti verdiktu soudu samozřejmě odvolala. Elon Musk navíc nedávno řekl, že věří, že systém FSD Beta bude na území Evropy spuštěn ke konci tohoto roku. Vše ale závisí na schválení jednotlivých právních předpisů, které jsou v různých evropských zemí často rozdílné.

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 29. 3. 2022 21:01
:-))))
Heureka!

Kazdy trh ma sve specificke chovani zakazniku. V Americe to cast zakazniku nebude pouzivat, protoze je to nepouzitelne, ale fakt, ze to nefunguje nikdy nepriznaji aby nebyli za pitomce, ze si to koupili. Druha cast si to neprizna tak moc, ze to budou pouzivat dokud je to nezabije.

V Evrope bude cast lidi jen nadavat a druha cast jim to bude vracet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze