Několik Tesel Model Y spatřeno blízko továrny s novými koly

Několik Tesel Model Y spatřeno blízko továrny s novými koly
Fotografie: Tesla Motors
  • Unikly nové obrázky několika Tesel Model Y naložených na přívěsu
  • Poprvé můžeme vidět červené provedení, chromovaný rám a nová kola
  • Spekuluje se o urychlení produkce a dřívějším prodeji

Už je to přes půl roku, co Tesla odhalila svůj chystaný crossover Model Y. Od té doby všichni čekají na další informace. Teď se na internetu objevila nová fotografie, která ukazuje hned několik těchto vozů.

Tesla Model Y

Tesla představila Model Y v březnu tohoto roku s tím, že plánuje zahájit výrobu už příští rok na jaře. Následně na to v červenci potvrdila výrobu tohoto crossoveru v továrně ve Fremontu. Ta již dosáhla cíle vyrobit 400 000 vozů a mluví se o zvýšení kapacity na 500 000 aut ročně, jak píše electrek.co.

Dva prototypy tohoto auta již byly natočeny při testování nedaleko sídla Tesly v Palo Alto. Nyní bylo několik Modelů Y naložených na přívěs spatřeno nedaleko továrny. Je to poprvé, kde u tohoto auta vidíme červenou barvu a nově i chromovaný rám pod okny.

Podle fotek mají vozy úplně nová kola, která jsme ještě u ostatních modelů neviděli. Spekuluje se o tom, že by na sobě měla mít aerodynamické poklopy, tak jak jsme mohli vidět třeba už u Tesly Model 3.

Model Y je velice očekávaným přírůstkem do rodiny Tesly, jelikož se jedná o první crossover. Nabízet se bude klasicky v několika variantách. Long Range nabídne dojezd až 483 kilometrů a verze Performance zrychlení z 0 na 100 km/h za cca 3,5 sekundy.

Do prodeje by se v Evropě měla auta dostat na začátku roku 2021. Nicméně diskutuje se o tom, že díky úspěšnému testování a růstu kapacity továrny se může výroba urychlit. Zvláště pak po podobných únicích fotek, kdy vůz už vypadá relativně hotově.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze