Nejrychlejší stěhovák od Škodovky je ještě rychlejší

Nejrychlejší stěhovák od Škodovky je ještě rychlejší
  • Dieselový agregát nabízí nezměněných 184 koňských sil
  • Výkonnější benzinová verze je nejrychlejší vůz v historii automobilky
  • Změny se udály i v oblasti infotainmentu

Poté, co se prodejní bestseller s názvem Škoda Octavia dočkal modernizace, se stejné pocty dostalo i sportovní varianty Octavia RS. Zde však většinu zákazníků nejvíce budou zajímat změny pod kapotou. Ano, benzinové RS dostalo přesně o deset koní více, zatímco dieselová varianta si zachovala svých 184 koní. Nově tak zážehový motor 2.0 TSI produkuje celkem 230 koní. Jedná se o nejsilnější a nejrychlejší sériový model v historií automobilky.

Přepracovaný design, širší maska chladiče a celkově sportovní design – to je Škoda Octavia RS. Zádi dominuje výrazný černý difuzor, emblém RS nebo LED světlomety ve tvaru „C“. A samozřejmě nesmí chybět přítlačné křídlo u lift-backu a spoiler u varianty kombi.

Polepšila si Octavia RS i po technologické stránce? Ano, do vínku dostala např. infotainment nové generace. Ten je opět dostupný v několika verzích. Nejlepší nese název Columbus, který disponuje 9,2palcovým dotykovým displejem, a využívat můžete mimo jiné funkci WLAN-hotspot s volitelným modulem LTE.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze