Nejrychlejší muž planety v nejrychlejším elektroautě. Bolt se činil i za volantem

Nejrychlejší muž planety v nejrychlejším elektroautě. Bolt se činil i za volantem
Fotografie: Formule E
  • Překvapivou návštěvu si pro fanoušky přichystalo vedení Formule E při ePrix Mexika
  • Do auta posadili Usaina Bolta, nejrychlejšího muže planety
  • Jamajský sprinter nešetřil superlativy ani úsměvy

Když už s sebou nevozí žádné doprovodné série, musí fanoušky bavit i jinak. A tak lze na závodech Formule E potkat řadu slavných osobností ze světa šoubyznysu, sportu či jiného odvětví. Na první ePrix sezony 2024 dorazila do Mexiko City návštěva i v našich končinách dobře známá. Stále nejrychlejší muž planety na sprintových distancích, jamajský běžec Usain Bolt. Osminásobný olympijský vítěz byl součástí show konané před startem závodu s výstižným názvem – nejrychlejší muž v nejrychlejším elektroautě.

A skutečně. Bolt usedl za volant elektrické formule ve verzi Genbeta. To je mimochodem výkonnější stroj, než mají k dispozici účastníci šampionátu. Na měkčí směsi pneumatik, které se dříve zahřívají na provozní teplotu, navíc poskytuje i značně lepší trakci. Jako raketa. Přesně tak se cítil i nyní 37letý sprinter, když reportérům popisoval nový zážitek.

„To je poprvé v mém životě, kdy mohu s klidem říci, že je něco rychlejší než já,“ vtipkoval Bolt. „Je to jako raketa na kolech. Mít příležitost řídit tohle auto je naprosto ohromující zážitek. Ten výkon vážně překvapí a míra adrenalinu je jednoduše na jiné úrovni. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Říkali mi, že jakmile se rozjedu, nebudu chtít zastavit nebo vystoupit a měli pravdu. Kdybych mohl, jezdil bych každý den,“ dodává držitel mnoha rekordů.

Když zelená světla zhasla, Bolt všechno dění pozorně sledoval z povzdálí z boxové uličky. Formulí E byl ale doslova konsternován a mohutně plnil i své sociální sítě. A série si tak může jen mnout ruce. Stejně jako se v minulosti v padoku objevil americký herec a rapper Jaden Smith nebo hvězdný anglický fotbalista Liverpoolu Trent Alexander-Arnold, podařilo se i tentokrát skrze sociální sítě zaháčkovat nové fanoušky. Ostatně, ruku na srdce, přesně to si od hvězdy typu Bolta představujete. Tedy, že zvýší dosah mezi lidmi.

Usain Bolt dostal pozvání vyzkoušet si vůz Formule E
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze