Nebaví vás Ford Mustang Mach-E? Tato retro alternativa by to mohla napravit

Nebaví vás Ford Mustang Mach-E? Tato retro alternativa by to mohla napravit
Fotografie: Charge
  • Vůz se vyrobí v počtu 499 kusů
  • Elektrický Mustang má jen jednu menší chybu
  • Kapacita baterie činí 64 kWh

Když se Ford pochlubil prvním elektrickým Mustangem v historii, hodně fanoušků značky si začalo ťukat na čelo. Elektrické SUV s logem koně má totiž se svými předchůdci společné snad jen jméno. A jelikož touhy zájemců o pořádný Mustang stále neutuchají, přichází firma Charge se svou přestavbou. Ta se týká Fordu Mustang z roku 1967, jak píše insideevs.com. Vyrobeno bude pouze 499 kusů, přičemž firma Charge tento restomod poprvé představila již před třemi roky. Jenže teprve nyní se vůz dostává do běžného prodeje. Elektrifikovaný Mustang vychází z verze Fastback a v základní výbavě nechybí například hlavní LED světlomety.

Oproti originálu přibyly i zapuštěné kliky dveří a v kabině si své místo našly dva rozměrné displeje. O něčem takovém se původnímu Mustangu z roku 1967 mohlo jen zdát. Elektrifikovaný Ford Mustang ale své největší přednosti nabízí v útrobách. Tam jsou dva elektromotory s celkovým výkonem 536 koní a točivým momentem 1 500 Nm. Posádce je tak zaručena bleskurychlá akcelerace z 0 na 100 km/h v čase 3,9 sekundy. Baterie má kapacitu 64 kWh, což by mělo vystačit na dojezd okolo 320 kilometrů. Naopak zarazí pomalé nabíjení, které v tomto případě dosáhne maximálně 50 kW. To je ale snad jediné mínus pohledné elektrické novinky.

A cena? Vzhledem k limitované výrobě si každý zájemce musí připravit na částku 350 tisíc liber, tedy v přepočtu přes 12,5 milionů korun včetně daní. Nemusíme tak zdůrazňovat, že je reinkarnovaný Mustang určen výhradně pro movitější klientelu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze