Navzdory krizi se Tesla udržela v zisku, už čtvrtý kvartál v řadě

Navzdory krizi se Tesla udržela v zisku, už čtvrtý kvartál v řadě
Fotografie: Tesla
  • Navzdory očekávání Wall Streetu Tesla prodloužila ziskové období na čtyři kvartály v řadě
  • Místo očekávané mírné ztráty byl zisk 2,18 USD na akcii
  • Elon Musk je optimistický i v dalším vývoji a automobilka upozorňuje na tři nové výrobní závody

V posledních dvou kvartálech loňského roku i prvním letošním Tesla vykázala zisk. S příchodem krize kvůli pandemii COVID-19 se ale očekávalo, že se Tesle nepodaří prodloužit ziskové období na rekordní čtyři kvartály v řadě. Tesla totiž musela mít několik týdnů zavřenou továrnu ve Fremontu a propad výroby byl značný, protože i po jejím otevření výrobu komplikovala hygienická opatření. Tesla ale svými výsledky předčila očekávání Wall Streetu, informaci o tom přináší businessinsider.com.

Wall Street očekával kvůli krizi ztrátu, ale Tesla byla v zisku

Očekávala se ztráta 0,15 USD na akcii, ale Tesla překvapila ziskem 2,18 USD na akcii. Celkové výnosy pak byly 6,04 miliardy dolarů oproti očekávaným 5,2 miliardám. „Věříme, že pokrok, kterého jsme dosáhli v první polovině letošního roku, nás posunul do úspěšné druhé poloviny roku 2020,“ uvedla Tesla v tiskové zprávě. „Produkce našich stávajících závodů se stále zlepšuje a abychom uspokojili poptávku, přidáváme další kapacitu. Později v tomto roce budeme stavět tři závody na třech kontinentech současně.

Tesla také oficiálně oznámila Austin jako místo pro novou Gigafactory, ve které vznikne Cybertruck. „Nikdy jsem nebyl optimističtější ani více nadšený budoucností společnosti Tesla,“ řekl Elon Musk. Akcie Tesly následně rekordně vzrostly až o 7 %.

Před pandemií Tesla oznámila svůj cíl, že letos dodá zákazníkům půl milionu vozů. Zatímco mnoho automobilek své původní cíle kvůli dopadům pandemie zmírňuje, Tesla stále věří, že je možné tohoto cíle dosáhnout. Pomoci by tomu měla hlavně produkce v Šanghaji.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze