Na Rozvadově přibyla další ultrarychlá dobíjecí stanice od E.ONu

1
Na Rozvadově přibyla další ultrarychlá dobíjecí stanice od E.ONu
Fotografie: E.ON
  • Ke stávající 175kW dobíjecí stanici od ABB přibyla 150kW od Alpitronicu
  • Do konce prázdnin proběhne posílení dobíjecí infrastruktury i v dalších lokalitách

Dobíjecí infrastruktura společnosti E.ON neustále roste. Přibývá počet nově instalovaných dobíjecích stanic, ale zároveň s tím dochází také k posilování výkonu v již obsazených lokalitách. O záměru E.ONu zvýšit výkon dobíjecích stanic jsme vás informovali na konci července. Nyní došlo k navýšení dobíjecího výkonu u stanice na odpočívadle sv. Kateřina – Rozvadov na 144. km dálnice D5 ve směru do Německa. Stávající 50kW dobíjecí stanice výrobce ABB byla nahrazena novou 150kW dobíjecí stanici od výrobce Alpitronic. Nyní jsou tedy k dispozici dvě ultrarychlé nabíjecí stanice, jež umožňují dobíjení elektromobilů všemi typy dostupných konektorů. Zákazníci si zde mohou během nabíjení zkrátit čas a posilnit se na čerpací stanici MOL nebo v restauraci McDonald's.

V síti dobíjecích stanic E.ON Drive proběhne do konce prázdnin navýšení dobíjecího výkonu i v dalších lokalitách, jako je Vystrkov, Sulejovice nebo Vyškov. Na výměně stávajících dobíjecích stanic o výkonu 50 kW za nové výkonnější dobíjecí stanice se právě pracuje na Vystrkově, kde je umístěný dobíjecí hub s prozatím pouze jedním stojanem umožňujícím dobíjení o výkonu až 175 kW. Vystrkov se těší hojné návštěvnosti, jelikož je to dálniční sjezd 89. km dálnice D1 a zároveň se zde k dálnici D1 připojují motoristé přijíždějící z jižních Čech.

Diskuze ke článku
Kuba Veselý
Kuba Veselý
Od kdy je 150kw ultrarychlá. Ionity 350kw je ultrarychlá. Alpitronici 300 a 400 jsou ultrarychlé. ABB Terra 360 je ultrarychlá. Do 200kw mě přijdou jen rychlé. 50kw pomalé k obchoďákům a 11kw na doma...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze