E.ON také zrychluje. Do konce prázdnin posílí několik ultrarychlých nabíječek

E.ON také zrychluje. Do konce prázdnin posílí několik ultrarychlých nabíječek
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • E.ON zrychlí čtyři lokality
  • Přidává stojany s výkonem až 300 kW
  • Velkého vylepšení se dočká nejstarší nabíjecí hub E.ONu v Humpolci

Letošní rok je u „velké trojky“ ve znamení velkého budování a posilování sítě ultrarychlých nabíjecích stanic, a to u všech poskytovatelů. Jak jsme vás nedávno informovali, po celém Česku zrychluje svoje stanice PRE, nové ultrarychlé stanice na současných i nových lokalitách staví i ČEZ a ke stejnému kroku nyní sáhl i E.ON.

První na řadě je nabíjecí stanice Rozvadov směrem do Německa, kde k současnému ultrarychlému stojanu přibude druhý typu Alpitronic Hypercharger. Ten nahradí dosavadní 50kW stojan, když nabídne výkon 150 kW a konektor CCS i ChaDeMo. Dobrou zprávou je, že oba stojany podají plný výkon současně. Nový stojan bude spuštěn do dvou týdnů.

Důležitým upgradem projde nabíjecí stanice ve Vyškově u Brna, u dálnice směrem na Brno, kde k současnému jednomu ultrarychlému stojanu s výkonem 175 kW přibudou do konce srpna rovnou dva další se shodným výkonem. Celkový dostupný výkon bude 350 kW, který bude rozdělován dle potřeby mezi stojany.

Současná podoba nabíjecího hubu Humpolec

Do konce srpna se upgradu dočká i nabíjecí hub Sulejovice, který obdrží další 300kW stojan, a to bez omezení výkonu. Významný upgrade proběhne ve stejném termínu také u prvního nabíjecího hubu E.ONu v Humpolci u dálnice D1, kde je prozatím jeden ultrarychlý stojan s výkonem 175 kW a další stojany jsou již pouze rychlonabíjecí s výkonem běžných 50 kW. Ty všechny budou nyní nahrazeny ultrarychlými stojany. Celkový výkon zatím E.ON tají, nicméně slibuje plnohodnotné ultrarychlé nabíjení mnoha aut najednou. E.ON plánuje také posílení trafostanice, aby bylo později možno lokalitu osadit dalšími ultrarychlými stojany.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze