Zrychlování začalo. PRE upgraduje prvních 5 stanic na 150 kW

4
Zrychlování začalo. PRE upgraduje prvních 5 stanic na 150 kW
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • PRE zrychluje pětici nabíječek u čerpacích stanic OMV na 150 kW
  • Jde o lokality po celém Česku
  • Zvyšování výkonu u dalších stanic bude následovat v létě

Letošní rok je v Česku nepochybně rokem ultrarychlých nabíjecích stanic, které oproti minulým letům přibývají výrazně rychlejším tempem. Jedním z hlavních tahounů je letos také PRE, která jich spustila hned několik. Kromě té u Hornbachu v pražské Chuchli jde také o partnerské 300kW stanice na pražské Pankráci a zveřejnilo také plány na postupné spouštění nabíjecích hubů obsahující většinou i ultrarychlé nabíjecí stanice u Hornbachů po celém Česku.

Jedním z hlavních projektů je ale zrychlování stávajících lokalit osazených oblíbenými nabíjecími Hyperchargery od italské společnosti Alpitronic. Ty jsou modulární a jednoduchým přidáním výkonových modulů je lze zrychlit. A to se přesně nyní bude dít. Některé stávající lokality u čerpacích stanic OMV s výkonem 75 kW nyní PRE zrychluje na 150 kW, a to už zítra. Níže naleznete pětici lokalit, které budou zrychleny, vždy rovnou s proklikem na detail stanice v naší mapě nabíjecích stanic. Takto zrychlen bude vždy jeden stojan v dané lokalitě, zatímco druhý zůstane s výkonem 75 kW. Pokud tedy potřebujete nabíjet co nejrychleji, zkontrolujte si, který ze stojanů je ten rychlejší. Naopak pokud vám stačí výkon 75 kW, který je také levnější, zkontrolujte si správnost stojanu a konektoru. Pětice nových ultrarychlých stojanů se tak přidá k prvnímu v Nehvizdech, který byl takto zrychlen už zhruba před měsícem.

Seznam stanic, které PRE zrychluje na 150 kW

V rámci projektu zrychlování stanic hodlá PRE v letošním roce dále pokračovat, ještě v létě bychom se měli dočkat dalších několika lokalit ve spolupráci s OMV. Příkladem je například stanice na 100. kilometru dálnice D1 u čerpací stanice OMV, která zatím disponuje dvěma 75kW stojany, ale brzy se dočká zvýšení výkonu na dvojnásobek.

Diskuze ke článku
Karel Schmidt
Karel Schmidt
Osobně čekám na jakoukoliv 150kW stanici na D5 mezi Rozvadovem a Berounem. Při návratu do ČR je to nyní zcela nepruzne a musím nabíjet v Německu u Wernberg-Koblitz a potom Beroun.
Ale třeba ty Litvínovice u ČB taky hodně pomohou při cestě z Lince.
alsiik
alsiik
Na OMV na kopečku před Olomoucí ve směru Ostrava - Brno už jsou taky přichystané dva dobíjecí stojany PRE, minulý víkend byly ještě zabalené ve folii, tak snad brzy...
Carlo Hudratore
Carlo Hudratore
Hlavně aby to tu rychlost nabíjení taky mělo, z mých zkušeností je to sice 150kW ale jede sotva 80kW, no ale pořád lepší než ty 50kw.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze