Praha má další ultrarychlou nabíječku. PRE ji spustilo na Pankráci

8
Praha má další ultrarychlou nabíječku. PRE ji spustilo na Pankráci
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Nová nabíjecí stanice nabídne výkon 150 kW
  • Jde o třetí ultrarychlou nabíjecí stanici PRE na území Prahy

Na pražském Pankráci dnes PRE spustilo další ultrarychlou stanici na území Prahy. Přesnou polohu najdete v naší mapě nabíjecích stanic. Nabíjecí stanice Alpitronic Hypercharger, kterou zákazníci PRE dobře znají z mnoha míst v Česku, nabídne výkon 150 kW na nabíjecím konektoru CCS. K dispozici je i konektor ChaDeMo s výkonem 50 kW, přičemž energii mohou dodávat oba zároveň. Nechybí ani 22kW AC nabíjení přes standardní kabel Typ 2. V průběhu tohoto týdne budou u stanice rovněž vyznačena vyhrazená parkovací místa. Stání je podélné, nabíjecí stanice je umístěna standardně na chodníku. To zatím představuje problém pro automobily s nabíjecím konektorem na levé straně. Bez najetí na chodník tak některé auta nenabijete. PRE nicméně plánuje stanici osadit delším kabelem nebo kladkou tak, aby kabel dosáhl k nabíjecím konektorům všech aut, která budou parkovat standardně podélně.

Jedná se o už třetí ultrarychlou nabíjecí stanici na území Prahy, všechny tři jsou od PRE. Pokud bychom uvažovali i blízké okolí Prahy, je v našem hlavním městě k dispozici už pět ultrarychlých nabíjecích stanic, z toho čtyři od PRE a jedna Ionity. Další by brzy měl spustit ČEZ.

Kde je další ultrarychlá nabíječka v Praze? Vyzkoušeli jsme ji!

Zajímá vás, kde všude v Česku najdete ultrarychlé stanice? Výborně vám k tomu poslouží chytrý filtr v naší mapě nabíjecích stanic.

Diskuze ke článku
Roman Placer
Roman Placer
Já zde vidím velkou odvahu ze strany PRE, zvláště pokud některá vozidla musí na chodník a kolem stojanu nevidím žádnou mechanickou zábranu....to jim tam ten stojan hádám dlouho nevydrží...
Tomas Zajicek
Tomas Zajicek
Naposledy upraveno: 11. 3. 2021 12:58
Mě to místo připadá naprosto špatně vybrané. Když už tak drahou nabíječku (a děkujeme za ni), tak na vyhrazeném a prostorném místě, kde se nebudu muset prát s parkujícími auty. Už jen to, že tuto nabijecku zablokuke AC varianta nabijeni na nekolik hodin je špatně. Vedle nekoho kdo bude nabijet AC se uz asi nikdo dalsi bohuzel nevejde. Alespon tak to vypada na videu.
Josef L
Josef L
Zřejmě se k tomu bude dát zajíždět po chodníku, nebo bude legální zastavit v druhé řadě aut a nabíjet, ostatní to objedou jinudy. :)
Petr Houska
Petr Houska
Tak to, že autor článku stojí takhle nešikovně na chodníku je samozřejmě špatně. To je pouze ignorance, takto to samozřejmě zamýšleno nebylo. Budou tam standardně dvě vyhrazená parkovací místa pro nabíjení, které nebudou blokovat parkující na modré. Žádné jiné parkování ve dvou řadách, ani napříč, ani na chodníku samozřejmě legální není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze