Na Eco Rally Hustopeče vyrazila naše posádka vozem DS3 E-Tense

Na Eco Rally Hustopeče vyrazila naše posádka vozem DS3 E-Tense
Fotografie: Eco Rallye Beskydy 2024
  • Poslední dva prázdninové dny jsou termínem pro pátý závod domácího šampionátu
  • Agrotec Eco Rally Hustopeče je předposledním podnikem ČEZ mezinárodního mistrovství ČR
  • DS e-rally team chce zaútočit na třetí příčku v hodnocení značek a vysílá do soutěže tři posádky

Do třetího ročníku Agrotec Eco Rally Hustopeče se přihlásilo 19 posádek. Soutěž odstartovala v pátek 18 hodin v Hustopečích. Stejně jako při posledním podniku v Beskydech tak na posádky čekaly večerní měřené úseky. Páteční etapa měla délku 155 kilometrů, první posádka do jejího cíle dorazila před půl desátou.

Na startu nechyběla stálá posádka DS e-rally teamu Jan Říha a Jakub Kowalski s vozem DS 3 E-TENSE. Pro soutěž v Hustopečích je se stejným vozem doplní bratři Marek a Miroslav Tomíškové za fDrive.cz a posádka Michal Malý – Lucie Navrátilová.

Stejně jako v Beskydech začala soutěž v Hustopečích zostra. Na programu bylo celkem pět náročných pátečních večerních testů. A dalších pět nás čeká v sobotu ve dvou etapách. Těším se na návrat mého stálého navigátora Jakuba Kowalského, kterého v Beskydech zastoupil Michal Opluštil. S Jakubem máme ambici navázat na společné úspěšné vystoupení na Bohemia Eco Rallye, kde jsme mezi posádkami skončili pátí a značka DS vybojovala třetí místo. Proto jsem rád, že nás doplní další posádky s vozy DS a o týmové body nebudeme bojovat sami jako naposledy v Beskydech,“ říká pilot DS e-rally teamu moderátor Jan Říha.


V pátek vedla trasa kolem Novomlýnských nádrží, Mikulovem s výhledem na Svatý kopeček a cílem opět v Hustopečích. Odtud posádky v sobotu ráno odstartují na trať vedoucí až na Ivančicko se zastávkou v jaderné elektrárně Dukovany. „Letošní sezónu jsme pojali jako testovací a Hustopeče budou naší pátou soutěží se čtvrtým autem. Vzhledem k mému zaměření cílíme více na hodnocení spotřeby, kde je důležitá práce s rekuperací. DS 3 E-TENSE si užívám, protože poslední tři soutěže jsme jeli s vozy, které nemají intuitivní ovládání rekuperace. Páka, kterou se přepíná mezi nižší a vyšší rekuperací tedy bude příjemná změna,“ komentuje svou účast v Hustopečích pilot Marek Tomíšek, který je redaktorem fDrive.cz a instruktorem efektivní jízdy.

Sobotní denní program bude delší než páteční. Dvě denní etapy měří dohromady 179 kilometrů. První auto by se v cíli soutěže v Rakvicích mělo objevit krátce po patnácté hodině. Zbývající podnik ČEZ mezinárodního mistrovství ČR v ecoRally 2024 je v termínu 22. – 23. listopadu 2024 1. New Energies Rallye Železné hory / Hradec Králové.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze