Může se Tesla stát dodavatelem energie v Německu?

Může se Tesla stát dodavatelem energie v Německu?
Fotografie: tesla.com
  • Tesle se v Německu nedaří jako na jiných evropských trzích
  • Hledá proto způsoby, jak se dostat ke specifickým německým zákazníkům
  • Jednou z cest by mohlo být, že se stane poskytovatelem energie v Německu

Web evannex.com přináší informaci, že si Tesla nechala v Německu udělat průzkum mezi spotřebiteli ohledně zájmu o energetické služby. Vypadá to, že minimálně uvažuje o tom, že by se mohla stát dodavatelem energie v Německu.

Zákazníci v Německu na Teslu mají peníze, ale kupují si německá auta

Bohaté a ekologicky zaměřené Německo Tesle vyhovuje. Dosud však byly prodeje v Německu ve srovnání s ostatními evropskými trhy skromné ​​a důvod se zdá být zcela zřejmý – Německo je velmocí automobilového průmyslu a mnoho Němců je velmi loajálních místním značkám.

Tesla se ptala odběratelů energie v Německu

Tesla tak hledá způsoby, jak se více dostat do Německa a kromě toho, že buduje továrnu právě tam, může být jednou z možností nabídnout i komplexnější služby k elektromobilu. Potenciálních zákazníků se v průzkumu ptala: „Co by vás povzbudilo k přechodu od stávajícího dodavatele energie? Koupili byste fotovoltaický systém Tesla a domácí úložiště (Tesla Powerwall), pokud byste mohli přejít na speciálně navržený tarif elektřiny Tesla?

Kdyby Tesla měla v tomto programu tisíce vozů, bylo by možné plánovat nabíjení na dobu mimo špičku a Tesla by mohla pracovat s cenou energie v této době. Pro zákazníky, kteří vlastní Powerwalls a kteří se zaregistrují do energetického ekosystému Tesla, však mohou být výhody ještě větší, protože systém může poskytovat služby vyvažování sítě a generovat příjem, o který by se Tesla mohla podělit se zákazníky.

Tesla by nebyla jediná firma, která v Německu nabízí podobné služby. Dělá to několik společností, například Sonnen (vlastněný ropným gigantem Shell), Next Kraftwerke a Lichtblick. Podle expertů má ale Tesla zatím málo bateriových úložišť k zajištění regulace v síti. Tesla je ale společností, jež investuje do aktiv, která podpoří budování budoucích aktivit. A vše nasvědčuje tomu, že Tesla směřuje k tomu, aby se stala dodavatelem energie v Německu.

Dalším a zřejmým krokem společnosti Tesla je zahájit výrobu, zejména obnovitelné energie,“ řekl agentuře Reuters energetický konzultant Berthold Hannes. „Společnost Tesla by mohla využívat vlastní umístění, například střechy zařízení nebo místa dobíjení, a alternativně nebo navíc by se mohla podílet na solárních elektrárnách nebo větrných parcích.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze