Motocykl od Hondy premiérově nabídne CarPlay

Motocykl od Hondy premiérově nabídne CarPlay
  • CarPlay se bude zobrazovat na sedmipalcovém displeji
  • Bezdrátová podpora chybí, takže iPhone je potřeba připojit do USB
  • Cena motocyklu startuje těsně nad půl milionem korun

Infotainment systémy jsou dnes nedílnou součástí, a to nejen vyššího segmentu, ale i toho nižšího. Podpora Apple CarPlay nebo Android Auto je tak prakticky nutnost, pokud chcete zaujmout své potenciální zákazníky. A nyní už můžeme říci, že CarPlay můžete vyžadovat nejen v novém autě či kamionu, ale také na motorce.

Honda Gold Wing Apple CarPlay

Honda ukázala nový motocykl s názvem Gold Wing, který podle CNETu bude mít jako první na světě podporu CarPlay. Motocykl má sedmipalcový LED displej mezi řídítky. Ten bude sloužit nejen jako palubní počítač, ale také zobrazí navigaci nebo právě CarPlay.

Apple trval na několika dalších bezpečnostních opatřeních, aby CarPlay povolil i na motocyklu. Připojení není bezdrátové, což je funkce, která je stále vzácná i u vozidel s podporou CarPlay, takže uživatelé musí připojit svůj iPhone do jednoho z USB portů motocyklu, které jsou v kufru.

Cena motocyklu Gold Wing startuje na 23 500 dolarech, tedy lehce nad půl milionem korun. K dispozici bude od února příštího roku. Pohání ho kapalinou chlazený šestiválcový motor, k dispozici je i adaptivní odpružení nebo inteligentní klíč.

Zdroje: mashable.com, cnet.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze