Most má už druhou rychlonabíjecí stanici. Najdete ji na závodním okruhu

3
Most má už druhou rychlonabíjecí stanici. Najdete ji na závodním okruhu
  • Půjde už o druhou nabíječku v Mostě
  • První rychlonabíjecí najdete vedle tamní pobočky řetězce McDonald's
  • Nabíjecí stanice nabídne standard CHAdeMO i CCS Combo

Novou veřejnou rychlodobíjecí stanici pro elektromobily najdou odedneška řidiči elektrických aut v Mostu. Stojan je k dispozici u areálu Autodromu, kde doplní dosavadní stanici normálního dobíjení. Celkově už v Mostě fungují 4 veřejné dobíjecí stanice ČEZ. V celém Ústeckém kraji je momentálně v provozu 19 veřejných dobíjecích stanic, z toho 11 rychlodobíjecích.

Nabíjecí stanice na autodromu Most

Stojan ABB s výkonem až 50 kW je vybaven DC konektory s nabíjecími standardy CHAdeMO a CCS. Součástí nabídky dobíjecí stanice je také AC nabíjení se standardním konektorem Mennekes, který umožňuje nabíjení výkonem až 22 kW.

V současné době už nabízíme služby také pro alternativní pohony, konkrétně kurzy bezpečné jízdy pro elektrovozy. Instalace rychlodobíjecí stanice, která bude k dispozici našim klientům, návštěvníkům a divákům, je tak dalším krokem na této cestě. Věříme zároveň, že díky spolupráci s ČEZ budeme atraktivní destinací pro všechny uživatele této ekologické formy dopravy,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka společnosti Autodrom Most Jana Svobodová.

Elektromobily se rychle stávají regulérní součástí provozu jak v českých městech, tak i na silnicích, které je spojují. Úkolem nás jako energetické společnosti je podporovat tento trend především včasnou výstavbou spolehlivé rychlodobíjecí infrastruktury. Jsme rádi, že o spolupráci při této výstavbě projevují stále častěji zájem partneři, kteří dokáží nabídnout dobíjejícím řidičům kvalitní zázemí. Do konce letošního roku bychom chtěli po celé České republice nabízet elektromobilistům síť více než 200 dobíjecích stanic, z toho budou dvě třetiny rychlodobíjecích,“ říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Skupina ČEZ je v rozvoji elektromobility aktivní od roku 2009. Primární aktivitou bylo od samého začátku budování a provoz veřejných dobíjecích stanic. Dnes jde o záběr mnohem širší, zahrnující obsluhu zákazníků ze segmentu retail (ČEZ Prodej) i servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů (ČEZ ESCO). Skupina ČEZ tak např. zajišťuje návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility v jednotlivých městech a regionech.

Diskuze ke článku
Roman
Haló ČEZe víte že existují například při cestě z Litvínova do Prahy i Louny či Slaný???

Jedu-li e-Up!em v zimě tak je mi vcelku k ničemu když mám tři ABBčka v Mostě další kousek vedle v Ledvicích u Bíliny když pak je další směrem na Prágl (nepočítám-li cestu po D8 se zajížďkami v Litoměřicích nebo Mělníku) až na Kladně... .

To si pak vezmu kulicha, rukavice a frčím s klimou nastavenou na 18oC v ecu max 90 abych dojel na Šestku k EONu.

V rámci zkvalitnění služeb navrhuji aby ten kdo rozhoduje o rozmístění rychlonabíječek uvažoval i o tom, že ne všichni mohou jezdit velkobaterkáči a s malobaterkáči je to fakt v zimě o zdraví... .

Nejlépe si to v zimě kucí Čezoví fakt vyzkoušejte - ale jinak pochopitelně kvituji jakoukoliv další rychlonabíječku v okolí.


CarlosEV
ta nová rychlonabiječka je u autodromu zřejmě vedle té pomalejší co už tam je nějaký pátek
u McDonalda je ale jiná od ČEZu a ta není nová, byla tam už teď v zimě, máte v tom zmatek pánové :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze