Dvě nové nabíjecí stanice můžete využívat v Kolíně u autobusového nádraží

Dvě nové nabíjecí stanice můžete využívat v Kolíně u autobusového nádraží
  • Ve Středočeském kraji má ČEZ nyní 24 veřejných nabíjecích stanic, z toho 18 je rychlonabíjecích
  • Oba stojany mají tři nabíjecí standardy, tedy CCS Combo, CHAdeMO i Mennekes
  • Pro nabíjení potřebujete nabíjecí čip ČEZ, případně lze využít aplikaci Polyfazer Direct

Dvě nové veřejné rychlodobíjecí stanice pro elektromobily mohou řidiči elektrických aut využívat v Kolíně. Stojany jsou umístěny u nově zrekonstruovaného autobusového terminálu. Stanice disponují nabíjecím standardem CHAdeMO, CCS Combo i Mennekes. Pro nabíjení je potřeba čip ČEZ, případně aplikace Polyfazer Direct. Ve Středočeském kraji je v současnosti pro řidiče elektromobilů k dispozici 24 veřejných dobíjecích stanic ČEZ, z toho 18 rychlodobíjecích.

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Kolín dlouhodobě investuje do opatření na zlepšení životního prostředí a ochrany ovzduší. Podpora výstavby zázemí pro elektromobily je proto dalším logickým krokem v tomto úsilí. Věříme, že díky spolupráci s ČEZ se Kolín zařadí mezi lokality běžně využívané příznivci této ekologické formy dopravy,“ uvedl starosta Kolína Michael Kašpar. Instalaci dvojice rychlodobíjecích stanic výrazně urychlil aktivní přístup města Kolín, které poskytlo společnosti ČEZ pozemky a maximální součinnost se záměrem, uzavíráním smluv a koordinaci při samotné výstavbě.

Elektromobily už na českých silnicích zdomácněly, momentálně jsou jich v ČR téměř 3 000. Z pozice největší energetiky cítíme spoluodpovědnost za rozvoj elektromobility, který chceme podpořit především výstavbou robustní rychlodobíjecí infrastruktury umožňující rychlý pohyb mezi městy. Těší nás, že město Kolín vyšlo vstříc naší snaze vybudovat jednu z dobíjecích lokalit. Do konce letošního roku bychom chtěli po celé České republice nabízet elektromobilistům 200 dobíjecích stanic, z toho dvě třetiny rychlodobíjecích,“ říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Elektromobilita Skupiny ČEZ provozuje aktuálně nejrozsáhlejší tuzemskou síť, která už se svým rozsahem více než 170 stojanů vyrovnává větším řetězcům klasických čerpacích stanic. Nedávno byla zprovozněna 100. veřejná rychlodobíjecí stanice pro elektromobily provozovaná Skupinou ČEZ v ČR. Počet rychlodobíjecích stanic v dresu ČEZ se tak během roku zdvojnásobil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze