ČEZ dnes v Praze otevřel svou jubilejní rychlonabíjecí stanici. Má jich rovných 100

ČEZ dnes v Praze otevřel svou jubilejní rychlonabíjecí stanici. Má jich rovných 100
  • Nová rychlonabíjecí stanice se nachází v Poděbradské ulici
  • Společnost ČEZ plánuje do konce roku překonat hranici celkových 200 stanic
  • Všechny stojany vloni dodaly elektromobilům úhrnně téměř 1 milion kWh

Skupina ČEZ dnes otevřela svou jubilejní rychlonabíjecí stanici s pořadovým číslem 100. Naleznete ji na adrese Poděbradská 1011/46a vedle restaurace McDonald's a prodejny BILLA. Zajímavostí na tomto místě je, že přilehlá restaurace McDonald's je taktéž jubilejní 100. v ČR. Slavnostního otevření byli přítomni Pavel Cyrani, člen představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ, Tomáš Čoček, první náměstek ministra dopravy, Ing. Ondřej Farka, zástupce developerské společnosti, která poskytla pozemek pro nabíjecí stanici, a Roman Gazík, mluvčí společnosti ČEZ.

Síť veřejných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ začala vznikat v roce 2012. Bylo to v lednu před 7 lety, kdy zahájila provoz první klasická dobíjecí stanice. 20. září stejného roku ji následovala i první rychlonabíjecí stanice umístěná před centrálou společnosti v Duhové ulici.

Za poslední rok se síť stanic rychlého dobíjení ČEZ, která už se svým rozsahem vyrovnává větším řetězcům klasických čerpacích stanic, více než zdvojnásobila. Dalších téměř 60 stanic umožňuje tzv. normální dobíjení. Všechny stojany dodaly vloni do baterií elektromobilů úhrnně téměř 1 milion kWh elektřiny. Společnost ČEZ plánuje do konce roku překonat hranici celkových 200 stanic.

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze