Ostrov nad Ohří má nabíjecí stanici. Najdete ji u tamní prodejny Kaufland

Ostrov nad Ohří má nabíjecí stanici. Najdete ji u tamní prodejny Kaufland
  • Stanice je vybavena nabíjecím standardem Mennekes, CCS Combo i CHAdeMO
  • Nabíjecí stanice stojí o obchodního řetězce Kaufland v Jáchymovské ulici

Nákupní řetězec Kaufland ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ postupně vybavuje své vybrané lokality rychlodobíjecími stojany. V první vlně vzniká u nových a zmodernizovaných prodejen vždy minimálně jedna stanice. Aktuálně byla v rámci sítě Kaufland zprovozněna rychlodobíjecí stanice v Ostrově nad Ohří, řidiči elektromobilů ji najdou u nové prodejny řetězce v Jáchymovské ulici. Stanice fungují i v režimu tzv. normálního AC dobíjení (dobije elektromobil v řádu hodin), který Kaufland nabízí svým zákazníkům bezplatně. Klientům stačí mít nainstalovanou aplikaci Polyfazer Direct. Podrobné informace najdete v naší mapě nabíjecích stanic.

Elektromobily se stávají velice oblíbenou alternativou vůči klasickým autům, ve městech jde v poslední době dokonce o jeden z trendů. Kaufland na tento trend reaguje instalací dobíjecích stanic na parkovištích našich prodejen, abychom zákazníkům umožnili pohodlnější cestování. Rádi bychom proto pokračovali instalacemi v dalších lokalitách napříč celou Českou republikou,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Těší nás, že Kaufland se v posledním roce stal skutečně synonymem pro elektromobilitu a dobíjecí stanice jsou u jeho prodejen už v osmi krajích. V nákupních řetězcích lidé tráví desítky minut, existuje tu současně přirozené zázemí pro řidiče, takže jde o ideální místa k dobíjení elektromobilů. Trendem posledních let se navíc stává rychlé dobíjení umožňující řidičům po krátkém přerušení pokračovat v jízdě,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Aktuálně provozuje Skupina ČEZ na území Karlovarského kraje 2 rychlodobíjecí stanice, na území sousedního Ústeckého kraje už 18 veřejných dobíjecích stanic, z toho 10 rychlodobíjecích stanic a 8 stanic normálního dobíjení. V celé České republice je aktuálně registrováno okolo 2,5 tisíc elektromobilů. Zatímco v roce 2017 přibylo za celý rok 400 vozů na elektrický pohon, loni toto číslo stouplo na 725. Odhady dalšího vývoje hovoří v horizontu několika let o ročních prodejích v řádu tisíců elektromobilů a plug-in hybridů. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy, i v České republice se elektrická auta definitivně stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze