Naše mapa nabíječek opouští zkušební provoz. Už teď obsahuje přes 200 stanic

7
Naše mapa nabíječek opouští zkušební provoz. Už teď obsahuje přes 200 stanic
  • K dispozici je filtrování mezi standardními i rychlonabíjecími
  • Díky fDrive.cz se nabíjecí stanice zobrazí i na Mapy.cz od Seznamu
  • Vývoj je na počátku a plánujeme mnoho dalších funkcí a integrací

Možná jste si toho už všimli. V hlavním menu fDrive.cz přibyl odkaz na novou mapu nabíjecích stanic, která pomůže všem řidičům elektromobilů a plug-in hybridů. Mapa je v českých podmínkách unikátní v mnoha směrech. Obsahuje nejaktuálnější a zejména na místě ověřené informace, vlastní fotografie a množství užitečných rad.

Nabíjecí stanice PRE Šeberov

V nové mapě nabíjecích stanic agregujeme veřejné nabíjecí stanice od velkých poskytovatelů, jako jsou ČEZ, PRE, Tesla nebo E.ON či Polyfazer, ale také stanice menších provozovatelů nebo třeba majitelů hotelů. V mapě si přehledně můžete filtrovat rychlé a standardní nabíjecí stanice. Další užitečná dělení i vyhledávání připravujeme.

Všechny zadávané nabíjecí stanice osobně postupně ověřujeme, fotíme a přidáváme k nim užitečné informace o režimu, přístupu nebo třeba občerstvení v okolí. A z vlastní zkušenosti můžeme říci, že i v oficiálních mapách velkých poskytovatelů jsou často zásadní chyby, které odhalíme jen díky tomu, že místo na vlastní pěst navštívíme. Díky tomu se většinou jako první dozvídáme o nových nabíjecích stanicích, o kterých pak informujeme i článkem přímo na fDrive.cz.

Naše mapa nabíjecích stanic byla navrhována i s ohledem na mobilní zařízení, na kterých se chová stejně jako mobilní aplikace. Stačí si stránku s mapou stanic připnout na domovskou obrazovku vašeho telefonu či tabletu a mapa se vám pak skrze ni otevře na celém displeji s optimalizovaným zobrazením.

Chystáme také celou řadu nových funkcí, integrací s dalšími poskytovateli i vlastní mobilní aplikace. Data z naší mapy nabíjecích stanic bude už brzy využívat také Seznam.cz k zobrazování českých nabíjecích stanic přímo v Mapy.cz. Partnerem mapy nabíjecích stanic je Elektromobilita ČEZ a pronájem elektromobilů E-CARS RENT.

ČEZ, čerpací stanice Benzina ve Vrchlabí

Jak na nabíjecích stanicích postupovat? Poradí náš seriál Nabíjíme elektromobil a zejména poslední díl s titulkem Desatero elektromobilisty. Pokud se chcete jako první dozvědět o nových nabíjecích stanicích blízko vás, nezapomeňte si zapnout notifikace na nové články a sledovat fDrive.cz na sociálních sítích, zejména Facebooku a Twitteru.

Diskuze ke článku
Martin iOn
Po přečtení článku mě to docela nalákalo, abych se poprvé mrknul i na Vaši mapu stanic, ale jakmile jsem zjistil, kolik Vám toho chybí, tak jsem to opět vypnul...

V tomto je bohužel i evmapa před Vámi

aktuálně nejlepší je stále plugshare.com a není stále nic nic lepšího (možná open charge map)

Ono v podstatě stačí si otevřít všechny možné mapy nabíječek, co člověk najde na netu, projezdit všechna místa, nafotit a máte nejlepší mapu a nebo to nechat otevřené jako plugshare a uživatele už to udělají za vás (u evmapy to bohužel nefunguje, protože si tam admini filtrují, kterou nabíječku povolí přidat a to stejné i komentář - někdo napíše negativní komentář, že nabíječka nefunguje, komentář nepovolí a druhý den se tam spálí další... proto plugshare)
Jiří
Bylo by možné přidat filtrování CSS/CHAdeMO?
Lubo Mír
Lubo Mír
Už se mi ty různý mapy nevejdou na jeden screen mobilu. Domluvit se a udělat jednu mapu alespoň pro ČR by asi nešlo co?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze