MONETA Money Bank sníží do roku 2020 svoji uhlíkovou stopu o 35 procent

MONETA Money Bank sníží do roku 2020 svoji uhlíkovou stopu o 35 procent
  • Největší podíl na uhlíkové stopě má spotřeba elektřiny, produkce tepla a spotřeba paliv u firemních vozidel
  • V minulosti už MONETA začala přecházet na elektromobily, konkrétně na Volkswageny e-Golf

U příležitosti blížícího se Dne Země oznamuje MONETA Money Bank závazek výrazně snížit svoji uhlíkovou stopu. Banka plánuje, že do roku 2020 dosáhne poklesu emisí ekvivalentu oxidu uhličitého (CO2e) o 35 procent, a to díky zavedení pěti konkrétních opatření. Snižování uhlíkové stopy je součástí strategie udržitelného rozvoje MONETA Money Bank, která je s milionem klientů čtvrtou největší bankou v zemi.

Volkswagen e-Golf (2017)

Úvodní analýza emisí ukázala, že jejich hlavními zdroji v MONETA Money Bank jsou spotřeba elektřiny, produkce tepla a spotřeba paliv u firemních vozidel (benzin a diesel). Aby banka snížila svoji uhlíkovou stopu, rozhodla se zavést pět klíčových opatření. Těmi jsou postupné zavedení zelené elektřiny na všech více než dvou stovkách poboček, nákup zelené elektřiny pro centrály v Praze a Ostravě, snižování počtu poboček vytápěných pevnými palivy, snížení celkového množství automobilů ze současných pěti set a nahrazení většiny vozidel s naftovým motorem elektromobily, kterých banka uvedla do běžného provozu již skoro dvacet z dosud objednaných 150 kusů.

Cítíme zodpovědnost za environmentální dopad našich aktivit, a proto hledáme možnosti inovativních řešení i v této oblasti. Rovněž podporujeme zodpovědný přístup k životnímu prostředí mezi našimi zaměstnanci, dodavateli a také klienty,“ řekl Tomáš Spurný, generální ředitel a předseda představenstva MONETA Money Bank.

Závazek MONETA Money Bank o třetinu snížit svoji uhlíkovou stopu do roku 2020 je součástí její strategie udržitelného rozvoje. „Udržitelný rozvoj chápeme rovněž jako jistou konkurenční výhodu a investici do budoucnosti. Chceme vytvářet hodnotu pro naše zákazníky a zároveň zajistit dlouhodobý udržitelný růst společnosti, včetně stabilního přínosu pro akcionáře,“ uvedl Tomáš Spurný.

Měření uhlíkové stopy MONETA Money Bank a dalších společností patřících do Skupiny MONETA probíhá v souladu s mezinárodním protokolem GHG. Ten poskytuje účetní a výkazní standardy a výpočetní nástroje pro firmy a vlády, kterým měří množství skleníkových plynů vyplývajících z činnosti a který v případě MONETA Money Bank pokrývá měrné emise skleníkových plynů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze