Modernizovaný Mercedes E-Class s novými elektrifikovanými pohony

Modernizovaný Mercedes E-Class s novými elektrifikovanými pohony
  • Mercedes E-Class dostal modernizovaný design
  • Modernizovaná třída E má v nabídce spoustu elektrifikovaných pohonů
  • Prémiový sedan dostal i nové bezpečnostní a komfortní technologie

Mercedes představil modernizovanou třídu E. Řada E-Class je nejúspěšnější řadou značky Mercedes, od roku 1946 se prodalo 14 milionů kusů. S modernizací dostal Mercedes E-Class nejen nový a dynamičtější design, ale i nové elektrifikované motorizace a spoustu technologií.

Facelift se projevil na vnějším designu zejména v oblasti přídě, kde jsou modernizované světlomety, samozřejmě s full-LED technologií, nový přední nárazník i maska chladiče. Vzadu pak jsou modernizované zadní lampy. V interiéru nalezneme dva dotykové displeje o úhlopříčce 10,25 palce a na přání může být i digitální kokpit se dvěma 12,3palcovými displeji.

Mercedes E-Class nabídne plug-in hybridní pohony i mild-hybrid

Inovovaná řada Mercedes E-Class nabídne sedm verzí plug-in hybridu. Bude k dispozici v obou karosářských variantách, v kombinaci s benzínovým i naftovým motorem, s pohonem zadních kol i všech kol a v různých výkonových verzích. Podrobnější informace Mercedes zatím nezveřejnil, ale má se v případě benzínových motorů jednat o rozmezí 115 až 270 kW a v případě naftových 118 až 243 kW.

Kromě plug-in hybridních motorizací nabídne i další elektrifikované verze a sice mild-hybridy s novým motorem M 254. Je to dvoulitrový zážehový čtyřválec s integrovaným startér-generátorem (ISG – Integrated Starter-Generator), který pracuje se 48V palubním systémem, výkon je 200 kW ze spalovacího motoru a k tomu 15 kW, které přidá elektromotor.

Změny se projevily i na použitých technologiích, protože E-Class dostala novou generaci bezpečnostních asistentů. Jde například o novou generaci volantu s kapacitní detekcí sundání rukou. Dále pak aktivní hlídání vzdálenosti před autem, která se odvíjí od rychlosti jízdy, nebo Stop-and-Go asistent. Nechybí samozřejmě ani aktivní hlídání jízdního pruhu, brzdový asistent nebo parkovací asistent s 360stupňovou kamerou.

Zajímavý je také systém ENERGIZING comfort control networks, který propojuje různé komfortní systémy v autě pro navození příjemných pocitů. U plug-in hybridů navíc obsahuje funkci PowerNap, která pomáhá řidiči relaxovat při přestávkách na odpočinek a nabíjení, například masážní sedačkou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze