Model 3 bude 100% veganský

Model 3 bude 100% veganský
  • Stane se tak díky volantu, který již nebude kožený
  • Elon Musk tak vychází vstříc organizaci PETA
  • Zcela veganský by měl být také interiér Modelu Y

Tesla se rozhodla provést příslušné kroky k tomu, aby se v interiéru Modelu 3 již neobjevovala žádná kůže. Činí tak v souladu s požadavky organizace PETA, která se zabývá ochranou zvířat a které vadily kožené prvky v interiéru vozu.

Již před nějakým časem začala Tesla nabízet pro interiér Modelu 3 sedačky pouze z tzv. Tesla Synthetic Material, který je 100 % syntetický a není získáván z žádných živých organismů. I přesto se však v jeho interiéru vegan necítil dobře, a to z toho důvodu, že hovězí kůže stále zdobila volant.

Vegani toužící po Tesle si tak zcela bez výčitek mohli objednávat pouze Model S a Model X, které jsou dodávány i s volantem bez koženého potahu. Model 3 díky svému odlišnému volantu však tuto možnost až doposud nenabízel.

Tesla se však rozhodla tuto skutečnost změnit a dost možná na tom má svůj podíl i PETA, která Elona Muska na setkání akcionářů ze začátku tohoto roku vyzvala, aby umožnil vybírat volant bez kůže i zájemcům o Model 3 a aby dostál svým slovům a připravil interiér chystaného Modelu Y taktéž v souladu s veganskými pravidly.


Tesla tak na Twitteru oznámila, že interiér Modelu 3 je nově nabízen zcela bez kožených prvků. Výhra je to pro všechny strany, protože Tesla ušetří za drahý kožený materiál, PETA má jistotu, že kvůli volantům do Modelů 3 neumírá žádný skot a klesnout by díky tomuto opatření mohla i cena vozu, z čehož se může radovat zákazník, který si v případě zájmu může volant vylepšit dokoupeným koženým potahem.

Tesla Model 3 – test

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range

Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon2580 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 354 km
Cena od1 225 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze