Mistrovství světa elektrických formulí? Možná již brzy

Mistrovství světa elektrických formulí? Možná již brzy
  • Šampionát Formule E rok od roku roste a k účasti láká stále více automobilek
  • Vedení šampionátu u FIA usiluje o udělení statutu mistrovství světa

Vlastní šampionát mistrovství světa by byl dalším logickým krokem ve vývoji série elektrických monopostů. Vedení šampionátu má v úmyslu požádat na začátku příštího roku mezinárodní automobilovou federaci FIA o udělení tohoto statutu již pro sezónu 2019/2020. Formule E má jistě velkou šanci, protože splňuje důležité předpoklady – závody se konají na několika kontinentech a šampionátu se účastní tovární týmy.

Formule E Berlín

Je tady touha některých lidí povýšit šampionát na mistrovství světa, na druhou stranu to teď ale pro nás není ta největší priorita,“ řekl pro server e-racing365.com šéf formule E Alejandro Agag. Touha povýšit Formuli E na mistrovství světa však bude bezpochyby nadále růst spolu s rostoucím zájmem továrních týmů a globálních sponzorů. Partnerem Formule E se nedávno na příklad stal pivovar Heineken.

Podle šéfa týmu NIO Gerryho Hughese je případný přerod Formule E na mistrovství světa potřeba důkladně zvážit a prodiskutovat. „Účastníkům a promotérům série pochopitelně stojí za to, aby byla povýšena na mistrovství světa,“ řekl Hughes. „Myslím že by bylo skvělé, aby byl šampionát Formule E nově znám jako světový šampionát. Nový statut série by ovšem také znamenal vyšší vstupní náklady pro týmy, což by se mělo ještě pečlivě zvážit a prodiskutovat.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze