Přípravy na Czech New Energies Rallye 2019 vrcholí. Závodit bude i redakce fDrive.cz

Přípravy na Czech New Energies Rallye 2019 vrcholí. Závodit bude i redakce fDrive.cz
  • Již osmý ročník populární soutěže vozidel s alternativními pohony se uskuteční v termínu 16. až 18. května
  • Podnik je součástí mezinárodního seriálu FIA Electric and New Energy Championship 2019
  • Redakce fDrive.cz vysílá do boje posádku ve složení Jakub Špaček a Jiří Paroubek

Rozkvetlé jižní Čechy budou koncem května opět hostit automobilovou soutěž, ve které o vítězi nerozhoduje maximální rychlost ani technika průjezdu zatáčkami. Czech New Energies Rallye, sportovní podnik určený pro majitele elektromobilů a vozidel poháněných CNG, LPG či jiným alternativním palivem, se uskuteční v tradičním jarním termínu 16. až 18. května jako rallye pravidelnosti. Pořadí tedy určuje precizní dodržování pořadatelem stanovené průměrné rychlosti. Letos poprvé však budou přihlášené posádky hodnoceny podle regulí Mezinárodní automobilové federace také na základě spotřebované energie.

New Energies Rallye

Redakce fDrive.cz vysílá do boje posádku ve složení Jakub Špaček a Jiří Paroubek, kteří budou s elektromobilem Hyundai Kona usilovat o co nejlepší výsledek v kategorii čistých elektromobilů (EV). Další kategorie tvoří vozy s pohonem na CNG či LPG, vozy s hybridním pohonem (HEV) a vozy s plug-in hybridním pohonem (PHEV). Mezi přihlášenými vozy nechybí například Audi e-tron, Hyundai Ioniq, Renault ZOE nebo třeba čerstvá novinka Kia e-Niro. Celkem je k dnešnímu dni přihlášeno 39 posádek z devíti zemí Evropy.

Již osmý ročník Czech New Energies Rallye je znovu součástí třináctidílného světového poháru elektromobilů. V rámci mezinárodního seriálu FIA Electric and New Energy Championship 2019 se pojede o body kromě České republiky ještě v Řecku, Švýcarsku, Portugalsku, Francii, Kanadě, Polsku, Slovinsku, Španělsku, Monaku a na Islandu. Prestiž a náročnost jednotlivých podniků je nově určena koeficientem. „Od začátku jsme usilovali o co nejvyšší možný, a tak jsme pro účastníky připravili obtížnou třídenní soutěž s itinerářem o celkové délce kolem 620 kilometrů,“ potvrzuje hlavní organizátor českokrumlovské soutěže Pavel Kacerovský.

Technické parametry Hyundai Kona Electric Power

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 760 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon150 kW, 204 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie67,1 kWh (64 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,3 kWh / 100 km, dojezd: 484 km
Cena od1 099 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze