Češi v Baku převzali titul mistrů světa v eco-rally

Češi v Baku převzali titul mistrů světa v eco-rally
Fotografie: Se svolením Michala Žďárského
  • Čeští reprezentanti se stali mistry světa v eco-rally
  • Letošní sezónu jeli vozem Hyundai Kona Electric
  • Trofeje pro světové šampiony převzali v Baku

Dlouhodobě informujeme o úspěších českých reprezentantů v eco-rally, kteří využívají značku @eco_rallye_boyzz . Michal Žďárský a Jakub Nábělek jeli letos svoji třetí sezónu ve světovém šampionátu FIA ecoRally Cup a z loňska mají, kromě vítězství v českém šampionátu, i bronz z toho světového. Letos ale vybojovali příčku nejvyšší.

Svoji první sezónu ve světovém šampionátu jeli Michal s Jakubem s různými vozy, ale nakonec zůstali u elektromobilu vyrobeného v Česku, konkrétně modelu Hyundai Kona Electric, který se vyrábí ve slezských Nošovicích. Minulou sezónu měli vůz v červené barvě, letos bílý s motivem národních barev, tedy červené a modré. Většinu sezóny byli ve vedení, ale poslední dvě soutěže, konkrétně e-Rally Monte Carlo a soutěž v Dolomitech, to zkomplikovaly. A našim reprezentantům se podařilo první příčku udržet, byť jen těsně. Ale na to se historie neptá. Zkrátka, Češi jsou mistři!

Trofeje pro mistry světa převzali Michal s Jakubem v Baku při předávání cen z různých disciplín automobilového sportu, okruhových závodů i rally. Stáli tak po boku významných osobností světového motorsportu. Pro český motoristický sport, zejména pak eco-rally, je to velká událost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze