Češi dojeli na legendární e-Rally Monte-Carlo třetí, světový titul mají na dosah

Češi dojeli na legendární e-Rally Monte-Carlo třetí, světový titul mají na dosah
Fotografie: Pavel Baroň, použito se svolením autora
  • Po soutěži ve Španělsku čeští reprezentanti posílili vedení ve světovém šampionátu
  • e-Rally Monte-Carlo ale znamenala těsný souboj vedoucích posádek
  • Před poslední soutěží v Dolomitech jsou rozestupy minimální

Průběžně sledujeme české reprezentanty v eco-rally, kteří již druhou sezónu jedou světový pohár FIA ecoRally Cup. Loni skončili na třetím místě, ale letos se po většinu šampionátu drží ve vedení, které posílili i na soutěži ve Španělsku, kde dojeli na druhém místě, ale před svými největšími soupeři z boje o titul mistrů světa.

e-Rally Monte-Carlo, která je legendou v klasické rally a i tuto disciplínu v podstatě založila, se kromě reprezentantů Michala Žďárského a Jakuba Nábělka s vozem Hyundai Kona Electric zúčastnila i další česká posádka. Pavel Baroň a Martin Hrubý se stejnojmenným vozem, ale novější generace. Michal s Jaskubem, kteří jezdí pod značkou @eco_rallye_boyzz, totiž jedou od začátku sezóny s Konou předchozí generace.

Pořadí zůstává, náskok se ztenčil

Zatímco druhá jmenovaná posádka jela na nejnáročnější soutěž šampionátu spíše sbírat zkušenosti, Michal Žďárský a Jakub Nábělek měli jasný cíl. Získat co nejvíce bodů do světového šampionátu, aby měli co nejlepší pozici na poslední soutěži v Dolomitech. Po těsném souboji ale dojeli třetí, právě za dvěma největšími soupeři ze světového šampionátu. Soutěž vyhrál Eneko Conde Pujana ze Španělska před Guidem Guerrinim z Itálie. Čeští reprezentanti tedy sice získali body za třetí místo, ale zároveň se jejich náskok na čele šampionátu mírně ztenčil.

O titulu mistrů světa se tedy rozhoduje tento víkend v Dolomitech, protože Češi vedou o pouhé 2 body před španělskou posádkou a o 4 body před italsko-polskou posádkou. Situace je tedy taková, že po soutěži v Dolomitech může získat titul kterákoli posádka z vedoucí trojice a zároveň kterákoli z nich může být na třetím místě. Držíme tedy palce našim reprezentantům a věříme, že letos titul získají oni.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze