Mission E testují vedle Modelu X. Přesto prý Tesla není pro Porsche vzorem

Mission E testují vedle Modelu X. Přesto prý Tesla není pro Porsche vzorem
  • Porsche Mission E se často dalo potkat v konvoji společně s Teslou Model S a Model X
  • Mission E se má prodávat s různou kapacitou baterie
  • Na jedno nabití má Porsche zvládnout urazit až 500 kilometrů
  • Zrychlení z klidu na sto proběhne za asi 3,5 sekundy

Pravda nebo jen marketingový tah od Porsche? Porsche do světa hlásá, že pro jejich elektrické modely není nejdůležitější porovnání s Teslou. To je samo o sobě zajímavé, protože Porsche Mission E se dá často potkat v konvoji, kde jede nejen Tesla Model S, ale také Model X.

Když se nad celou záležitostí zamyslíme, tak porovnávat byste se vždycky měli s tím nejlepším. Tesla má sice spoustu neduhů, ale po stránce dynamiky a dojezdu nemá konkurenci. I proto nás prohlášení Porsche poněkud překvapuje.

Německá automobilka věří, že postaví lepší auto než Tesla Model S. Spekuluje se, že podobně jako Model S se i Mission E bude prodávat s více kapacitami baterie. Tesla Model S se momentálně prodává ve variantách 75D, 100D a P100D. Nejmenší baterie dle cyklu NEDC urazí 490 kilometrů. Varianta P100D dokonce 613. To bude chtít Porsche rozhodně překonat.

Mluví se o tom, že Mission E by mělo zvládnout na jedno nabití 310 mil, což odpovídá zhruba 500 kilometrům. Dojezd není jediná hodnota, kterou se chce Porsche k Tesle přiblížit. Důležitá bude i dynamika. Osobně jsme toho názoru, že cokoli co zrychlí z klidu na sto pod 5 vteřin už je dostatečné. Ale znáte to, jak se automobilky rády přetahují. Vrcholná verze Modelu S to zvládne za 2,5 sekundy. Porsche by rádo atakovalo čas okolo 3,5 sekund.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze