Mercedes třídy S sjede z montážní linky a hned autonomně urazí 1,5 kilometru

Mercedes třídy S sjede z montážní linky a hned autonomně urazí 1,5 kilometru
  • Autonomní řízení tímto dostává zcela nový rozměr a smysl
  • V budoucnu by mohl automobil autonomně přicestovat až do vaší garáže

Jeden by si řekl, že sjetí nového modelu z výrobní linky není nic zajímavého. Ale ono to může být zcela opačně. Za předpokladu, že se do celé záležitosti vloží moderní technologie, může být důvod k oslavě jasný.

Řeč je o automobilce Mercedes, která slavnost, kdy z montážní linky sjížděl nový Mercedes třídy S, natočila. Video má demonstrovat autonomní systém. Při finální cestě vozidla z výrobní linky tak nemusí jednotlivé kusy odvážet řidič, ale auto si poradí zcela samo.

Na videu je k vidění, jak Markus Schäfer, zástupce řízení výroby a dodavatelského řetězce, sedí na místě spolujezdce Mercedesu S 560 4MATIC, který se díky mnoha kamerám a systémům dostane přímo z výrobní linky až na nakládací plochu.

Celé to dává daleko větší smysl, než by se na první pohled mohlo zdát. Prakticky všechny automobilky se honí za spolehlivým autonomním řízením na našich silnicích, které jsou různorodé nejen v rámci naší malé republiky, ale především napříč světem. Naprogramovat potom vůz, aby dokázal urazit několik kilometrů v rámci továrny, by tak neměl být problém. A Mercedes je toho důkazem. Celkově auto z montážní linky samo urazí 1,5 kilometru.

Nový Mercedes třídy S si s velkou pravděpodobností od třídy E převezme titul nejvíce technologicky našlapaného auta na trhu. Nové „eSko“ dostane mimo jiné zajímavé masážní funkce, které jsme měli tu možnost vyzkoušet. Tipnete si, jak dlouho bude trvat, než auto z linky vyrazí rovnou směrem k novému majiteli?

Zdroj: thedrive.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze