Nové relaxační funkce ve faceliftovaném Mercedesu S na vlastní kůži

Nové relaxační funkce ve faceliftovaném Mercedesu S na vlastní kůži
  • Relaxační programy pracují se zvukem, světlem, vibracemi, masáží i vůní
  • K dispozici je měření tepu skrze volant nebo nositelné příslušenství
  • Nový systém už letos dostane faceliftovaný Mercedes třídy S, některé prvky i nová třída A

Mercedes-Benz na veletrh CES v Las Vegas překvapivě přivezl faceliftovaný Mercedes-Benz třídy S, který dorazí na trh v letošním roce. Tedy abych byl přesnější, zevnějšek demonstrovaného kusu byl starý – nový byl jen jeho interiér. Ten nyní obsahuje dvojici displejů identickou s těmi, které už nyní naleznete v Mercedesu třídy E. Mají hezčí design rámečků, jemnější rozlišení i vyšší kvalitu.

Mercedes však na nich na CESu předváděl hlavně nové funkce nazvané Fit & Healthy, které mají za úkol vám maximálně zpříjemnit pobyt ve vozidle, zrelaxovat vás, případně odstranit stres. Všechny programy Mercedes připravoval s doktory a odborníky na psychologii.

Mercedes-Benz Fit & Healthy funkce

Fit & Healthy je součástí ekosystému Mercedes Me, přičemž aplikace Vitality Coach na základě vašeho chování za volantem a srdečního tepu nabízí vhodné programy. Tep snímá buď pomocí senzorů umístěných přímo ve volantu nebo i za pomocí nositelného příslušenství. Mercedes ukazoval svůj vlastní fitness náramek podobný Misfitu Shine, podle zástupce automobily však nebude funkčnost omezena pouze na vlastní náramek a bude možné využívat i fitness příslušenství třetí strany. Jaké a jak bude informace o tepu přenášena do Mercedes Me, však zatím automobilka neoznámila.

V Mercedesu-Maybach S jsme ale mohli vyzkoušet, jaké programy si automobilka pro řidiče připravila. Pokud máte zvýšený tep a jevíte známky stresu, nabídne auto příslušný program pro jeho odbourání. Ten je k dispozici jak na předních, tak zadních sedačkách, a jde mnohem dál než základní masážní funkce v dnešních autech. Masáž je samozřejmě zahrnuta také. K ní se ale přidává relaxační hudba a zapojeno je také ambientní osvětlení a dokonce i speciální parfém. V sedačkách ale nejsou zakomponovány pouze nadstandardní masážní funkce, ale i silné vibrační reproduktory, které přesně v určitých pasážích hudby doslova rozechvějí celé vaše tělo příjemnými vibracemi.

Nové relaxační funkce jsou skutečně zajímavým a příjemným zážitkem, po kterém se nikomu z nás z auta nechtělo vystoupit zpět do ruchu veletrhu. Už tento rok se můžeme na nové Fit & Healthy funkce těšit ve faceliftovaném Mercedesu třídy S. Některé vybrané funkce však dorazí i do nové třídy A, kterou Mercedes již také usilovně připravuje. Stejné funkce postupně dostanou všechny nové modely.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze