Hybridní Mercedes třídy S nabídne téměř dvojnásobný elektrický dojezd

Hybridní Mercedes třídy S nabídne téměř dvojnásobný elektrický dojezd
  • Díky 13,3kWh baterii se elektrický dojezd zvětšil na 50 kilometrů
  • Nově automobilka nabízí nástěnnou nabíječku Wallbox

Nová třída S se pomalu odhalovala s řadovými šestiválci ve vznětové i zážehové verzi a nechyběl ani V8 BiTurbo doplněný o majestátní V12. Mercedes-Benz kromě toho ale nesmí vynechat také hybridní verzi s možností vnějšího nabíjení a dojezdem cca 50 kilometrů při využití výhradně elektrického pohonu.

Bylo by zbytečné znovu psát o režimu Energizing, který ve vás umí probudit vitalitu nebo vás potrápí tréninkem, a proto se vrhneme rovnou na hybridní pohon. Mercedes-Benz S500 e před faceliftem ujel na elektřinu pouze 30 kilometrů – kvůli 8,7kWh baterii. Pánům ve Stuttgartu však došlo, že reálných 20 kilometrů dojezdu nebude to pravé ořechové, a tak se jali kapacitu navýšit. Faceliftovaná vlajková loď tak bude moci čerpat energii z akumulátorů o kapacitě 13,3 kWh, což samozřejmě prodloužilo dojezd na 50 km. Výbornou zprávou také je, že Mercedes nabízí novou nástěnnou nabíječku, která umožňuje nabíjení o výkonu 7,2 kW.

S jakým motorem bude elektromotor kombinován, se zatím neví. Náš soukromý tip je, že by mohlo jít o kombinaci s novým řadovým benzinovým šestiválcem již využívajícím elektrické sítě s napětím 48 V. Na klasickou motorizaci si budeme moct posvítit již v červenci, kdy se dostane na náš trh, avšak hybrid bohužel ještě nabere nějaké zpoždění.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze