Porsche vyvíjí okruhové autonomní řízení. Chce závodit i v seriálu Roborace?

Porsche vyvíjí okruhové autonomní řízení. Chce závodit i v seriálu Roborace?
  • Porsche na autonomním systému pro závodní okruhy spolupracuje s Markem Webberem
  • Australan Webber je bývalý závodník F1, který má na kontě 9 vítězství a 42 pódiových umístění
  • Samotná technologie je prozatím v začátcích

Za posledních pár týdnů se automobilka Porsche v titulcích velkých médií objevovala častěji než obvykle. U nás jste si mohli přečíst, že Porsche s velkou pravděpodobností vstoupí do seriálu Formule E. Jistě vám také neunikla informace o tom, že světlo světa spatřil model 911 GT2 RS, a teď se v titulcích Porsche nachází opět. Co je toho důvodem?

V minulosti jsme informovali o tom, že Porsche spolupracuje s Markem Webberem na autonomním řízení, které by vás proškolilo na závodním okruhu. Jednoduše by šlo o autonomní řízení, které by vám ukázalo, jak se to správně dělá.

Porsche 911

Porsche skutečně pracuje na závodním autonomním režimu, který má sbírat data od závodních jezdců. Vaše Porsche by vás pak dokázalo po okruhu vozit jako profesionální jezdec a vy byste se mohli díky tomuto systému zdokonalovat.

Technologie ve sportovních autech je spíše vnímána jako zabiják sportovní jízdy, ale Porsche se to celé snaží uchopit jinak. Mark Weber uvedl, že samotný vývoj je stále v počátcích, ale je přesvědčen, že v budoucnu dokáže pomoci při zlepšování dovedností řidičů na závodním okruhu.

„Mnoho lidí nerado vidí spojení autonomního řízení a Porsche, ale my se snažíme najít takovou cestu, aby to ke značce Porsche sedělo,“ řekl Oliver Blume, výkonný ředitel společnosti Porsche.

Prozatím není jasné, kdy se autonomního řízení na závodním okruhu od automobilky Porsche dočkáme. Pokud to Porsche s touto technologií myslí opravdu vážně, pak je tu velká pravděpodobnost, že monopost Porsche uvidíme nejen na startovním roštu seriálu Formule E, ale také v závodech Roborace, což je zápolení elektrických, k autonomní jízdě naprogramovaných monopostů.

Zdroj: ft.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze