Autonomní řízení jinak. Porsche chce, aby jejich auta jezdila jako Mark Webber

Autonomní řízení jinak. Porsche chce, aby jejich auta jezdila jako Mark Webber
  • Porsche pracuje na autonomním řízení pro okruhy, vyladit celý systém pomáhá Mark Webber
  • V praxi to může vypadat tak, že vás vůz Porsche vytrénuje na špičkového závodníka
  • Systému se máme dočkat po roce 2020

Prakticky každá automobilka se snaží své autonomní systémy vyladit do města a na běžné cestování. A pak je tady Porsche, které na celou věc jde jinak. Připravuje autonomní systém na okruh. Ano, čtete dobře. Vezmete své Porsche na okruh a ono vám ukáže, jak okruh zdolat v co nejrychlejším čase.

Porsche 911

Na celém systému pracuje Porsche s Markem Webberem. O koho jde, snad nemusíme ani říkat, ale pokud vám to momentálně nanaskakuje, tak vám snad postačí jedna nápověda: F1. Celý systém se učí tak, že Mark Webber sedne za volant a ukáže, kde je dobré začít brzdit, kde zase akcelerovat, jakou ideální stopu držet a podobně.

V budoucnu by to mohlo vypadat tak, že si sednete za volant svého Porsche, držíte jednu zatáčku za druhou, brzdy dostávají co proto, benzín z nádrže mizí jako housky na krámě a jakmile projedete cílem, tak vám Porsche oznámí. „Sorry, Mark Webber byl o 10 sekund rychlejší.“

Postupně by se mohlo dojít do stádia, kdy by vám samotné auto přímo na trati říkalo, co zrovna dělat, tedy kdy přidávat plyn nebo kdy brzdit, a díky tomu byste se stávali lepším jezdcem. A kdy se systému dočkáme? Pravděpodobně po roce 2020.

Zdroj: caradvice.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze