Mazda oživuje zadokolky, CX-60 PHEV je za dveřmi

Mazda oživuje zadokolky, CX-60 PHEV je za dveřmi
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fDrive.cz
  • Automobilka z Hirošimy chystá novou modelovou rodinu
  • Nabídne klasickou koncepci, řadové šestiválce a hybridy

Japonci, kteří si s evropským marketingem nikdy hlavu příliš nelámali, se zjevně začali učit i na tomto poli. Po vzoru řízených „úniků“ zdejších značek se rozhodli upoutat pozornost veřejnosti na svůj nový model ještě před jeho premiérou. A tak na oficiálním webu mazda.cz můžete na sekundu přesně zjistit, jak dlouho se ještě budete těšit na premiéru prvního plug-in hybridu v pestré historii značky.

Mazda CX-60 otevírá novou éru nejen plug-in hybridním pohonem, ale i návratem ke klasické koncepci, tedy k motoru vpředu a pohonu zadních kol. Následovat bude celá skupina velkých modelů, včetně vzývaných sedanů s řadovými šestiválci a většího SUV CX-80 se třemi řadami sedadel. Na jiné trhy než ten evropský proniknou rovněž deriváty CX-70 a CX-70. Plug-in hybridy budou samozřejmou součástí nabídky, mají Mazdě pomoci splnit plán do roku 2030 vybavit nějakým stupněm elektrizace všechna svá auta a minimálně čtvrtinu z nich pohánět čistě elektricky.

Kompaktní SUV CX-60 bude pohánět atmosférický čtyřválec 2.5 Skyactiv spojený se silným elektromotorem. Společně vyvinou přes 300 koní systémového výkonu. Karoserie se drží filozofie Kodo, přidává k ní ovšem ještě pojem Ma, což znamená něco jako „klidná a důstojná krása prázdného prostoru“. Interiér by měl opět nabídnout krásné a kvalitní materiály spojené s novými technologiemi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze