Malá, ale agilní. Opel ve Frankfurtu ukázal Corsu-e

Malá, ale agilní. Opel ve Frankfurtu ukázal Corsu-e
  • Elektrická Corsa nabízí poměrně zajímavý dojezd i výkon
  • Koncipována je hlavně do městských ulic
  • Velkou slabinou je však poměrně vysoká cena

Corsa-e představuje pro Opel první elektromobil v jeho modelové nabídce, ve kterém se objevuje koncernová technologie francouzského PSA. Automobil je laděn jako flexibilní městský vůz, který se však neztratí ani mimo úzké ulice.

Kupředu jej pohání elektromotor o výkonu 100 kW, tedy 136 koňských sil, díky kterému se z nuly na sto kilometrů v hodině dostane za 8,1 sekundy. Dojezd vozu na jedno nabití 50kWh baterie činí 330 kilometrů, což není vůbec špatné.

Po příjezdu k některé z rychlonabíjecích stanic o výkonu 100 kW se řidič dočká nabití 80 % kapacity baterie již po 30 minutách. V domácích podmínkách však bude nabíjení standardně probíhat prostřednictvím 11kW nabíječky.

Kompaktní Němec s francouzskou výbavou působí moderním dojmem, a to jak v případě exteriéru, tak i interiéru. V něm najdeme 11" velký barevný dotykový displej, pohodlnou loketní opěrku s úložným prostorem a celou řadu asistentů od klasických parkovacích senzorů až po rozpoznávání dopravního značení či adaptivní tempomat. V základní výbavě dále najdeme automatické nouzové brzdění a také parkovacího asistenta se zadní kamerou.

První dodávky této novinky by měly být zahájeny během příštího roku a prvních 500 majitelů se dočká dárku v podobě domácí dobíjecí soupravy zdarma. Cena modelu bude startovat na částce 32 900 eur, což je přibližně 850 tisíc korun. To je poměrně dost, zejména porovnáme-li Corsu-e například s elektrickou novinkou ID.3 od Volkswagenu.

Technické parametry Opel Corsa-e (2019)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 060 × 1 809 × 1 437 mm, 1 455 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,5 kWh / 100 km, dojezd: 330 km
Cena od879 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze