Magazín Newsweek vyhodnotil jako nejekologičtější automobilku Toyotu

Magazín Newsweek vyhodnotil jako nejekologičtější automobilku Toyotu
  • Anketa se zaměřuje na kritéria jako spotřeba energie či vody nebo objem produkovaného odpadu
  • Nedávno se Toyota pochlubila, že do roku 2030 chce prodávat 5,5 milionů elektrifikovaných aut ročně

V posledních letech je velmi populární napříč společnostmi pochlubit se, jaký má jejich chod dopad na životní prostředí. Například takový Apple nikdy neváhá na svých eventech tuto stránku věci zmínit. Týká se to také automobilek. Podle magazínu Newsweek je aktuálně tou nejekologičtější automobilkou Toyota.

Toyota Prius Plug-in Hybrid (2015)

Každoroční ekologický žebříček Green Rankings magazínu Newsweek hodnotí celosvětově největší veřejně obchodované společnosti na základě osmi různých metrik ekologických parametrů. Newsweek ve spolupráci s časopisem Corporate Knights a firmou HIP Investor hodnotí společnosti ve srovnání s konkurenty v daném odvětví za použití kritérií jako spotřeba energie či vody nebo objem produkovaného odpadu.

Ochrana životního prostředí vždy byla pro Toyotu klíčová ve všem, co děláme, a to již od počátku naší existence,“ uvedl prezident a generální ředitel Toyota Motor Europe Dr. Johan Van Zyl.

V roce 2015 jsme oznámili náš strategický plán Toyota Environmental Challenge 2050, který klade ještě vyšší důraz na klíčové oblasti snižování ekologických dopadů po celou dobu životního cyklu našich produktů. Toto ocenění magazínu Newsweek je důkazem toho, že strategie trvalé udržitelnosti prosazovaná Toyotou nese své ovoce,“ dodává Van Zyl.

V nedávných dnech se také pochlubila tím, že do roku 2030 chce tato automobilka, pod kterou patří také značka Lexus, prodávat 5,5 milionů elektrifikovaných automobilů každý rok.

Zdroj: toyotanews.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze