Kdo získal cenu Světové ekologické auto roku 2017?

1
Kdo získal cenu Světové ekologické auto roku 2017?
  • Vloni dominovala automobilka Toyota s modelem Mirai
  • Letos cena putuje do stejných ru… kol?
  • Anketa se letos konala již potřinácté

Abychom těch cen a prodejních výsledků neměli málo, tak se s vámi podělíme i o to, kdo vyhrál cenu Světové ekologické auto roku 2017. Cenu si odnesla, tedy spíše odvezla, Toyota a její model Prius Plug-In Hybrid.

„Jmenování modelu Prius Plug-in Hybrid světovým ekologickým autem roku je pro nás velkou ctí,“ uvedl Jack Hollis, viceprezident skupiny a generální ředitel divize Toyota USA, a doplnil: „Pro světové automobilky našeho typu je toto ocenění dokladem našeho zaměření na vývoj vozů, které dokážou vyvolávat emoce a naplňovat potřeby mobility zákazníků ze všech koutů světa.“

Toyota Prius Plug-in Hybrid, kterou v USA znají pod názvem Prime, byla vybrána ze 12 modelů. Odborná porota vybírala na základě emisí, spotřeby paliva a využívaní moderních systémů pohonů. Toyota není v této soutěži žádným nováčkem. Například minulý rok tuto anketu vyhrál také její model Mirai. Samotná soutěž se letos konala už potřinácté.

Prius Plug-In Hybrid má pod kapotou benzinovou osmnáctistovku, která spolupracuje s elektromotorem. Baterie má kapacitu 8,8 kWh a zvládnout byste díky ní měli urazit až 50 kilometrů. Maximální rychlost na elektrickou energii činí 135 km/h.

Zdroj: tisková zpráva