Toyota Prius míří do Austrálie se zastaralou technologií

  • Toyota Prius bude využívat starší technologii baterií
  • Výhodou je menší prostorová náročnost

Pokud nějaký stát můžeme považovat za velmoc v alternativních palivech, pak je to jistě Japonsko, ať už se jedná o Toyotu, která má svůj Prius a vodíkový model Mirai, nebo Nissan, který s Leafem udělal „díru“ do světa. O to více zaráží, že nová Toyota Prius přijede na australský trh se starou technologií baterií.

Toyota Prius je oblíbeným modelem napříč světem. Prodává se v USA, Japonsku i ve zmíněné Austrálii. A právě na tomto světadíle se bude Prius prodávat s NiMH bateriemi. Jde o nikl-metal-hybridové akumulátory, které nejsou vyspělejší než standardně využívané Li-Ion články. Zajímavé je, že NiMH články se nacházejí v Priusu i v USA, ale pouze u těch nejlevnějších nebo starších variant.

Výhodou použitých článků je jejich menší rozměr, díky čemuž se vejdou pod zadní sedadla. Toyota vše obhajuje tím, že pro australský trh jsou nikl-metal-hybridové akumulátory prostě vhodnější.

„Jednoho dne budou lithiové baterie budoucnost, ale v současné době jsou pro Austrálii nejvhodnější nikl-metal-hybridové,“ řekl Tony Cramb, ředitel pro prodej a marketing.

Zdroj: motoring.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze