Elektromobil jako zásobárna energie? Nissan na tom již pracuje

Elektromobil jako zásobárna energie? Nissan na tom již pracuje
  • Nissan pracuje na systému ukládání, využívání a následném vracení energie do elektromobilu
  • Modelu Leaf se prodalo více jak 200 tisíc kusů

Japonská automobilka Nissan se s modelem Leaf trefila do černého: prodalo se více než 200 tisíc vozů. Špatně si nevede ani model e-NV200. Nissan chce prodejních úspěchů dosáhnout i v budoucnu, a proto oznámil spolupráci s nadnárodním výrobcem a distributorem energie, společností ENEL.

Obě společnosti budou spolupracovat mimo jiné na systému Vehicle to Grid, který umožní řidičům využívat svůj elektromobil jako „zásobárnu energie“ s možností ukládat, využívat a vracet elektrickou energii zpět do sítě.

Elektromobil zásobárna energie

Společnosti se zavázaly na spolupráci v těchto oblastech:

  • uvedení této revoluční technologie na evropský trh
  • širší využívání použitých baterií z elektromobilů ve stacionárních aplikacích
  • návrh a vyhodnocování možností nabídky balíčků mobility a dostupné energie

Nissan využívá obousměrnou nabíječku a systém správy energie. Jedná se o společný výtvor obou zmíněných společností. Díky tomu je možné Nissan Leaf nabíjet, když je nízká poptávka a levnější tarify. Odtud pak můžete čerpat energii do domácnosti, jakmile nastane období vyšších cen. Leaf tak může sloužit vlastně jako alternativa k nástěnnému akumulátoru, který nabízí například Tesla.

„Pro naše zákazníky není nabídka výhodného řešení nic nového – Nissan Leaf je v tomto bezkonkurenční, když nabízí mobilitu s náklady už od tří centů za kilometr. Nyní, se zavedením technologií chytré sítě, dáváme motoristům kontrolu nad jejich energetickým mixem – stimulujeme větší využívání obnovitelných zdrojů energie a nabízíme významnou finanční motivaci těm, kteří na elektrický pohon přecházejí.“

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze