Lucid ukázal jeho crossover za milion korun. Co na něj říkáte?

Lucid ukázal jeho crossover za milion korun. Co na něj říkáte?
Fotografie: Lucid
  • Na akci Technology & Manufacturing Day také Lucid oznámil, že elektromobil Gravity dostane nabíjecí konektor NACS
  • Kromě toho oznámil práce na pohonné jednotce Atlas nové generace

Během akce Technology & Manufacturing Day generální ředitel a CTO firmy Lucid Peter Rawlinson, který nedávno poskytl velmi zajímavý rozhovor, prezentoval několik novinek. Na akci se přitom kromě SUV Gravity, jež už sjíždí z výrobních linek a nově jsme se dozvěděli, že dostane nabíjecí konektor NACS (tedy i přístup k Superchargerům), mluvilo také o nové pohonné jednotce Atlas. Ta má zaujmout zmenšenými rozměry pro ještě efektivnější využití prostoru v automobilu, stejně jako vyšší účinností, což je termín, kterým mladý americký start-up rád „zaklíná“.


Dnešní den ukázal, že Lucid Gravity bude nejlepším SUV všech dob a demonstroval jeho revoluční výbavu a vlastnosti, které jsou možné pouze díky technologiím, jež Lucid zavedl,“ řekl na akci Peter Rawlinson, podle nějž mimochodem dožene Tesla současnou efektivitu Lucidu Air až za 8 let.

Nejzajímavější novinka? Pohled na crossover Lucid za milion korun

Asi nejzajímavějším oznámením akce však byl pohled na připravované vozidlo střední třídy. Nový crossover má podle vyjádření značky, která byla založena teprve v roce 2007 v Kalifornii, využívat výhod efektivity, které umožňují technologie Lucid, aby dokázal poskytnout stejný dojezd jako konkurenti, ovšem při použití menší baterie.


Středně velká platforma se má přitom začít vyrábět na konci roku 2026 s počáteční cenou pod 50 tisíci dolary (cca 1 137 000 Kč při dnešním kurzu).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze