První předprodukční Lucid Gravity sjíždí z výrobní linky

První předprodukční Lucid Gravity sjíždí z výrobní linky
Fotografie: Miroslav Tomíšek, fDrive.cz
  • Vůz by měl nabídnout dojezd až 700 km či zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,5 sekundy
  • Lucid Gravity je přitom velké SUV o délce přes 5 metrů, v Evropě by se mohlo prodávat za cenu mírně pod 3 miliony korun

Americký Lucid, jenž byl založen teprve v roce 2007 v Kalifornii, se aktuálně pochlubil významným milníkem. Z výrobních linek totiž právě sjelo první předprodukční luxusní elektrické SUV Gravity. Vyrábí se v továrně Casa Grande v Arizoně a pro mladou americkou firmu to znamená, že svou nabídku rozšiřuje o druhý elektromobil a první vůz typu SUV.


Generální ředitel společnosti Lucid, Peter Rawlinson, jenž se nedávno velmi zajímavě rozpovídal o budoucích plánech automobilky, k milníku uvedl: „SUV Gravity představuje významný skok vpřed pro špičkovou technologii a design společnosti Lucid.

Gravity přitom bylo oficiálně představeno v listopadu s tím, že se stane konkurentem pro Teslu Model X a nabídne 900V architekturu, dojezd až 700 km nebo výkon 800 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,5 sekundy, jak se dočtete v našem představení. Na autosalonu v Ženevě jsme pak měli možnost si vůz podrobně prohlédnout a také vám zprostředkovat video, které můžete vidět níže. Kolega Marek Tomíšek přitom u vozu obdivoval aerodynamiku promyšlenou do posledního detailu, stejně jako délku přes 5 metrů, díky které má Gravity tři řady sedadel.

Lucid v Ženevě ukázal své luxusní SUV Gravity

Lucid Gravity se připojí k modelu Air jako druhý elektromobil v nabídce značky, má se přitom prodávat od ceny 80 tisíc dolarů, což je v přepočtu okolo 1,8 milionu Kč. To je ale bohužel pro nás americká cena bez daně. Na evropském trhu se tak dá čekat cena mírně pod 3 miliony korun včetně DPH. Jak dodává electrek.co, auto by se mělo stát konkurencí pro Rivian R1S a Teslu Model X.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze