Další pecka od firmy Lucid. Jmenuje se Gravity a ujede 700 km v naprostém luxusu

2
Další pecka od firmy Lucid. Jmenuje se Gravity a ujede 700 km v naprostém luxusu
Fotografie: Lucid
  • Model Gravity dorazí na trh na konci příštího roku
  • Hlavním konkurentem má být Tesla Model X
  • Vůz utáhne až 2,7 tuny a nabídne 900V architekturu

Dlouho očekávané SUV se třemi řadami sedadel a logem Lucid je tady. Přímý konkurent pro Teslu Model X se představil koncem minulého týdne a svým cílí na nejnáročnější. Nese označení Gravity a nabízí 900V architekturu. Ta umožňuje na 350kW nabíječce poskytnout dojezd 200 kilometrů za pouhých 15 minut. Díky velké baterii, o jejíž kapacitě se výrobce zatím nezmiňuje, prý půjde ujet až 700 km. To je taktéž solidní hodnota, ke které přispívá dokonalá aerodynamika, propracované pohonné ústrojí a hlavně chytré jízdní režimy.

Kabina Lucid Gravity pojme až sedm cestujících, přičemž každý z nich má svůj vlastní výdech klimatizace. Po složení posledních dvou řad sedadel lze převézt 3 200 litrů nákladu a elektrická novinka utáhne přívěs o hmotnosti až 2 700 kg. V interiéru je hlavní dominantou 34" obrazovka která se táhne po více než polovině palubní desky. Dále je zde tzv. Pilot Panel, jenž je hlavním ovládacím centrem pro všechny funkce a služby ve voze. Výrobce uvede model Gravity na konci příštího roku a již teď prozradil, že nabídne výkon 800 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h v čase 3,5 sekundy. Základní cena Lucid Gravity má činit 80 tisíc dolarů, což je v přepočtu okolo 1,8 milionu Kč. Zcela jistě dorazí vyšší specifikace a možná i verze Sapphire, která bude soupeřit s Teslou Model X Plaid.

Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
Kryštof Dostál
Jak sem i líbí model Air tak z tohoto jsem teda moc unešený nebyl. Je to obrovskej krám. Já ale nejsem cílovka
Mario Kovačič
Mario Kovačič
Jeden analytik to povedal že názov je presný. Gravitácia je neúprosná a stiahne ich dole. Uvidíme koľko petrodollarov sú ochotní Saudi spáliť. Už teraz Lucid je v peknej strate. A nábeh nového modelu je ekonomicky veľmi náročný. Takže ak Saudi nebudú ochotní financovať túto srandu bude to ich posledný model. Ešte pár rokov to bude čierna diera na peniaze a možno ani nikdy nezačnú zarábať.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze